-

10.01 2013 - Bitlis'te okullar tatil edildi - 10 ocak 2013

9 Ocak 2013 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada elverişsiz hava şartları nedeniyle Perşembe ve Cuma günleri yani hafta sonuna kadar Bitlis il merkez vemerkeze bağlı köyler tatil edildi.Tatvan ilçe kaymakamlığından yapılan açıklamada ise Tatvan merkez veTatvan merkeze bağlı köylerde Perşembe, Cuma olmak üzere 2 gün tatil edildiği bildirildi.
Bitlis’te 5 gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 300 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis, Tatvan, Hizan, Mutki, Adilcevaz merkez ve bağlı köylerde ve Güroymak merkeze bağlı köy okullarında eğitime bugün için ara verildi. Ulaşıma kapanan köy, mezra, mahalle, sokak ve ana yolların açılması için belediye, Karayolları ve özel idare karla mücadele ekipleri geceli gündüzlü çalışma yürütüyor. 

        Konuyla ilgili Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Meteorolojik tahminler doğrultusunda 3 gündür şehrimizde görülen etkili kar yağışının halen devam ettiği ve bu gece görülebilecek etkili don ve buzlanma sebebiyle 9 Ocak Çarşamba günü okullarımızda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmesi uygungörülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamileler de idari izinli sayılacaklardır.” denildi.

        YOLDA KALANLARA KIZILAY’DAN YARDIM

        Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolda araçlarında mahsur kalan vatandaşlara Kızılay tarafından kumanya ve battaniye dağıtıldı.

        Araçlarıyla yolda mahsur kalan vatandaşlar olduğu bilgisini alan Türk Kızılayı Muş Bölge Afet Yönetim Merkezi alarm durumuna geçti. Bölgeye ulaşan Türk Kızılayı uzman ekibi, vatandaşlara 100 adet kumanya ve soğuktan korunmaları için battaniye dağıttı. Kızılay ekibi, kar yağışının olumsuz etkilerine karşı alarm durumunda bekleyişini sürdürüyor.

        BİTLİS BELEDİYESİ KRİZ MASASI OLUŞTURDU

        Bitlis'te mahalle aralarındaki elektrik tellerinin kopması nedeniyle kentte sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Yaşanan kar afeti nedeniyle Bitlis Belediyesi olaylara anında müdahale edebilmek için kriz masası oluşturdu.

        Karla mücadele ekiplerinin hayatın normal akışta devam etmesi için geceli gündüzlü çalışma sürdürdüğünü belirten Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptırdığı anonslarla vatandaşların zorunlu haller dışında dışarıya ve trafiğe çıkmamalarını istedi. 

        Alaydın şunları söyledi: "Karın başkenti Bitlisimizde, belediye olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. İlimize son 3 günde, 2 metreye yakın kar yağdı. Karla mücadelede vatandaşların bize anında ulaşmaları için kriz masası kurduk. '226 6019' nolu telefondan vatandaşlarımız kriz masasına ulaşabilir. Bitlis'te hayat durma noktasına geldi diyebiliriz. Hayatın normal akışta devam etmesi için arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. 13 iş makinesi ve 50 personelle karla mücadele çalışmalarını yürütüyoruz."

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-