-

İkbal Gürpınar gün başlıyor programını neden bıraktı?

3 Nisan 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

 'Gün Başlıyor' programının güleryüzlü ve başarılı sunucusu İkbal Gürpınar ekranların vazgeçilmez ismi hale gelmişti. Ancak Gürpınar yılbaşı arifesindeki canlı yayınının ardından programı kapadı ve bir daha ekrana çıkmadı. Gürpınar kendisine bu kararı aldıranın, yönetim tarafından haksız yere eleştirilmesi ve programın içeriğine anlamsız müdahele edilmesi olduğunu söylüyor. Gürpınar'ın iddiasına göre, 'çok kahkaha atıyor' diye defalarca uyarı aldı. Her uyarıyla birlikte bunun son şansı olduğu hatırlatıldı. Programındaki sağlık köşelerinde menopozu işlediği için bile uyarıldı. 'Ben imam Hatip' mezunuyum diyen Gürpınar kendisini en çok üzeninse 'hafif meşrep bir kadın olarak anıldığını duyması' olduğunu söylüyor.

Sunucu için bardağı taşıran son damla ise programına konuk olan Gülüm Pekcan isimli dansçının yayından çıkarılmak istenmesi oldu.

Gürpınar o günü şöyle anlattı: "30 Aralık günü programa Gülüm Pekçan'ı konuk olarak çağırdık. Yılın son yayını için keyifli bir program yapalım istedik. Hatta bir dans yarışması yapmayı bile düşündük. TRT'de bir ismi konuk etmek için üç kişiden imza alınıyor. İmzalar alındı, programa çıktı. Açılışı beraber yaptık. Daha sonra bir reklam arası verirken kıyafet değiştirecekti. Ancak prodüktörüm Safiye Genli, Gülüm'ü çağırmamamı, yukarıdan telefon geldiğini tekrar yanına çıkartılmayacağını söyledi. Nedenini sordum. Genel müdür vekili Muhsin Mete'den talimat geldiğini söyledi. Bu arada Safiye hanını, sorumluluğu üzerine alarak Gülüm'ü programa yeniden çıkarttı.

Daha sonra hakkında soruşturma açıldı ve açığa alındı. Ben de bunun üzerine prodüktörümün yanında yer alarak programı bıraktım. Zaten daha önce yaşadığım olaylarda beni çok üzmüştü." îkbal Gürpınar kanala geri dönmesi için telefonlar aldığını ama kabul etmeyeceğini söylüyor.

(vatan)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-