-

Balığın gelişmesini sağlayan faktörler hakkında bilgiler

5 Nisan 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

BALIĞIN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN FAKTÖRLER.
I-HARARET(ISI):Balığın gelişmesine etki eden en önemli çevre faktörü su sıcaklığıdır.Her balığın yetişme sıcaklığı farklıdır.Balıkların istediği sıcaklık olmazsa önce üreme durur.Sıcaklık daha da düşerse balıklar ölmeye başlar.  
II-IŞIK MİKTARI:Işık miktarı ve süresi balık gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahip değildir ancak balıklar fazla sularda korkarak dolaşırlar çünkü balıkların ve kuşların kendilerini yeme olasılığı vardır fakat ışık miktarı fazla olursa balıklar daha rahat gezer ve daha iyi beslenirler.
III-AKINTILAR:Balıklar akıntıya karşı ters yönde yüzer.Böylece daima aynı yerde kalır.Akıntı fazla olursa balık aldığı enerjiyi yüzmek için harcar ve balık fazla gelişemez akıntı fazla olursa balık fazla enerji harcamayacağı için daha çabuk büyür.
IV-YİYECEK:Balığın hızlı gelişip satış ağırlığına ulaşması uygun çevre ve koşulları ve yem bulunmasına bağlıdır.Balıkların doğal yemleri küçük balıklar,balık yavruları yani larvalar ve plakton adı verilen çok küçük canlılardır.Denizlerde ve göllerde balıklar bunlarla beslenir.
Havuz balıkları ise buğday,arpa,mısır gibi bitkisel yemler,balık unu gibi besinlerle beslenir.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-