-

Ali Ağaoğlu'nu itü'de protesto eden kız

4 Nisan 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Ali Ağaoğlu, Tesla Roadster elektrikli otomobili İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ)'ne bağışladı. Ancak öğrenci protestosu karşısında zor anlar yaşadı.

Devir telim töreni İTÜ’nin Maslak kampüsünde yapıldı. Törene Ali Ağaoğlu, İTÜ Retörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, öğrenci ve öğretim görevlileri katıldı.

ÖĞRENCİ KOLLEKTİFLERİNDEN AĞAOĞLU’NA PROTESTO

Bu arada Ağaoğlu ve Rektör Şahin aracın başındayken, Öğrenci Kollektifleri üyesi olduğu öğrenilen biri kız, iki öğrenci protesto gösterisi yaptı. Protesto üzerine öğrencinin yanına giden Ağaoğlu, genç kızla konuşmak istedi. Ancak öğrenci ,Ağaoğlu’nu protestosunu sürdürdü. Protestocu öğrenci Ezgi Baş, "Deniz kumundan evler yaptım diye söylediniz " dedi. Ağaoğlu ise, " Ben öyle birşey söylemedim "cevabını verdi. Protestocu öğrenci bu kez Ağaoğlu’na "Kadınlara metresim dediniz. Kadın düşmanısınız " diye bağırdı. Ağaoğlu ise, protestocu öğrenciye " Sen öyle düşünebilirsin saygı duyarım " karşılığını verdi.

AĞAOĞLU GİTMEDEN BENDE GİTMEYECEĞİM

Zaman zaman ’ Üniversiteler bizimdir. Bizimle özgürleşecek ’ sloganı atan öğrenci üniversitelerin özel güvenlik görevlileri tarafından yatıştırılmaya çalışıldı. Ancak, genç kız, ’ Ali Ağaoğlu buradan gitmeden ben de gitmeyeceğim ’ diyerek protestosunu sürdürdü. Öğrenci ’ İnsanların evini başına yıkanları bu üniversitede barındırmayız.

video
Daha mnce düzenlenen protesto ise şu şekilde:
’Ali Ağaoğlu bu üniversiteden defolup gidecek’ diye bağırmaya devam etti. Bu arada bazı İTÜ’lü öğrenciler protestocu genç kıza, ’ Okumaya niyeti yok bunun ’ diyerek tepki gösterdi. Bu kez de öğrenciler arasında gergin anlar yaşandı. Bu arada Ağaoğlu kampüs içinde bulunan Mustafa İnan Kütüphanesine girdi. Protestocu genç kız Ağaoğlu’nu kütüphaneden çıkışında da protesto etti. Genç kız, bu kez de, ’ Ayazma halkının evlerini başına yıktınız. Defolun gidin buradan ’ diye bağırdı. Protestolar arasında otomobiline yönelen Ağaoğlu daha sonra aracına binerek üniversiteden ayrıldı.

kaynak:medyafaresi

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-