-

Miku Hatsune Kimdir - şarkıları - fotoğrafları reklam çekimleri

7 Mart 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Miku Hatsune Kimdir?


Hatsune Miku ,  Vocaloid 2  programı ile yaratılan Sanal Diva'dır. İlk yaratıldığı tarih  Ağustos 31, 2007′dir.Adının Hatsu (初 ilk), Ne (音 ses-müzik), and Miku (未来 gelecek) kelimelerinden gelmektedir. Sesi Japon seslendirme sanatçısı Saki Fujita’nın sesidir. Miku, Japonya’nın en ünlü J-Pop sanatçılarından birisidir.Aslında demek istediğim ...Alkışlar  Saki Fujita 'ya :)
  
Aslında ilk önce Loituma Girl parodisi olarak yapılmıştır, bir pırasa sallıyordur ve Ievan Polkka’yı japonca olarak söylüyordur. Çok sevilince başka şarkıları da yapılmıştır.Kısaca Miku'nun ilk albümü ''Ievan Polkka''dır.
Daha sonra, Maker Hikōshiki Hatsune Mix isimli bir manga çıkartılmıştır. Manga Kei tarafından, yani Hatsune Miku’nun orjinal tasarımcısı tarafından çizilmiştir.
İlk olarak Sayonara, Zetsubou-Sensei isimli animede Easter egg olarak ortaya çıkmıştır. Daha sonra Lucky Star animesinin bir OVA’sında ana karakterlerden birisi Hatsune Miku kostümü giyerken çizilmiştir . Bu aralar ise Huke isimli bir sanatçının yaptığı Hatsune Miku resmi Black Rock shooter’ın animesi yapılıyor. BRS bu arda bir  funmade (gerçi ne bilmiyorum.).
Oyunlarda ise ilk olarak Hello Work DS isimli bir oyunda görünmüştür. Daha sonra kendi oyunu Hatsune Miku: Project DIVA çıkmıştır.Daha sonra, Japon Bilim-Kurgu ödülü olan Seiun Award’ı kazanmıştır.
Animelo Summer Live’da ilk “Canlı” konserini vermiştir. Daha sonra da Anime Festival Asia’da Gackt ile bir düet yapmıştır.Ve bildiğiniz gibi kendine ait ''VOCALOİD'' adlı bir animesi vardır. Kendisi animenin müziğinin simgesidir.
    Vocaloid ise, müzik için yapılan özel bir programdır .Bu programın içindeki oluşturulmuş harflerle harika şarkılar hazır ses ile yapılabilir.Vocaloid mangada ise müzik programının içinden çıkıp şarkı söyleyen ve duyguları olan kişilerdir.Sadece 2 erkek, geri kalan çoğunluk ise kızdır.
  Hatsune Miku, aralarında en popüler vocaloid'dir.Şarkı söyleyip çevresindekileri eğlendirmeyi sevip, yerinde duramayan bir kişiliği vardır.
En popüler olan Hatsune Miku'nun ise değiştirilmiş özel hikayesi ile "Black Rock Shooter" adıyla 2010 yapımı bir ovası bulunmaktadır.Bu ovada ise Miku normal bir genç kız hayatı sürüp biraz sıkılırken, birden özel bir güç kazanıp değişebilen bir savaşçıya dönüşmesiyle ilgilidir. (bilirsiniz işte)
  Ama bence daha iyisi şu, Vocaloid  (bilgisayar programı) programını indirip yeni sesler kullanıp,Karakter yapabilme gibi bir olanağınız var. 




0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-