-

Mehmet Ali Birand'ın tepkisi - Sivas davasındaki zaman aşımı

13 Mart 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Kanal D anchormani M. Ali Birand, mahkemenin Sivas davasındaki kararını eleştirirken zaman aşımının bir utanç olduğunu söyledi.


Sivas davasındaki zamanaşımı kararıne gelen tepkiler ekrana da yansıyor. Kanal D anchormani M. Ali Birand, mahkemenin kararını eleştirirken zamanaşımının bir utanç olduğunu söyledi.

Katliamın faillerinin büyük ölçüde karanlıkta kaldığını hatırlatan Birand, mahkemenin kararına ateş püskürdü. Davanın AİHM'den döneceğini savunan Birand "bu ayıp bize yeter" dedi.

"Bu sonuç hepimizi kahretti. Tam 35 kişi cayır cayır yanarak öldürülüyor ve biz 'hay Allah yakanları bulamadık, yeterli delil çıkmadı' deyip zaman aşımına uğratıyoruz. Oysa bir otele tıkanmış insanları yakarak öldürmek ve bunu sloganlar atarak izlemek bir insanlık suçudur. Sayın hakimler hiç kusura bakmasınlar. Demişler ki 'bu suçu işleyenler kamu görevlisi olmadığı için insanlık suçu sayılmazmış'. Vah vah vah... Vallahi bravo! Zaman aşımı diye bir şey yoktur insanlık suçlarında. Adalet Bakanlığı her çarpıklığı düzeltmekle övünüyor. Hadi şimdi bu çarpıklığı da düzeltsin. Adaletimiz de çunu çok iyi bilsin. Birincisi bu dava AİHM'den dönecektir. İkincisi bu dava ülkenin vicdanını karartmıştır. Böyle bir sonuç hepimiz için büyük bir ayıptır..."

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-