-

Ergenekon davası Silivri'de barikatlar yıkılıyor mu?

8 Nisan 2013 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Ergenekon davasınında yargılanan sanıkları desteklemek için Silivri'ye gelen gruplara polis ve jandarma müdahale ediyor. Erken saatlerden itibaren duruşma salonun bulunduğu Silivri Cezaevi önüne akın eden kalabalık, 3 sıra halinde oluşturulan demir bariyerleri yıktı. Jandarma ekipleri barikatları aşmaya çalışan gruba müdahale etti. Ancak jandarma yetersiz kalınca polis de devreye girdi. Polis ve Jandarma , göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Gazdan etkilenen göstericiler zor anlar yaşadı. Silivri Cezaevi önündeki gerginlik sürüyor.


Ergenekon davası öncesi yoğun güvenlik önlemi


Sanıklara destek olmak amacıyla yüzlerce kişi otobüslerle Silivri'ye geldi. Jandarma, Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalığın sayısı her geçen dakika artıyor. Duruşma salonuna yaklaşmak isteyen kalabalık 3 sıra halinde kurulan bariyerlerden 2 sırasını yıktı.

CHP'Lİ VEKİLLER DE GELDİ

Bu arada duruşmayı izlemek üzere aralarında Muharrem İnce, Mahmut Tanal ve Umut Oran'ın bulunduğu çok sayıda CHP milletvekili de cezaevine geldi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, barikatı göstererek "Berlin duvarını görüyorsunuz. Burada adalet olmadığını, hukuk olmadığını 5 yaşındaki çocuk bile biliyor. Şu görüntüye bakın. Ama bu yargıçlar, savcıların çocukları bir gün sokağa çıkamayacak burada. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, "Adalet için buradayız. herkese adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yüzlerce otobüs ve binlerce kişinin Silivri Cezaevi'ne gelecek olması Jandarma'yı da alarma geçirdi.

TEM ve D-100 Bağlantı Yolu'ndan Silivri Cezaevi'ne giriş bariyerlerle kapatıldı. Otobüslerin cezaevi yoluna girmesine izin verilmezken, bariyerler cezaevine yaklaştıkça kademeli olarak arttırıldı. D-100 bağlantı yolundan Silivri Cezaevine girmek isteyen kişiler, Cezaevi'nin TEM girişine yönlendiriliyor.

Cezaevi'nin TEM bağlantı yolu jandarma ekipleri tarafından araç geçişlerine kapatılırken, yaya olarak cezaevine gidişlere izin veriliyor. Araçlarını TEM Otoyolu'ndaki güvenlik şeridine çeken grup üyeleri yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek cezaevine ulaşıyor. Yağmura ve soğuğa aldırış etmeden yürüyen grup üyelerinden bazılarının battaniyelere sarınarak yürüdü. Mahkeme salonunun nizamiye kapısında robokop kıyafetli askerler bulunacak.

İşçi Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başta olmak üzere onlarca sivil toplum kuruluşu Silivri'de buluşma çağrısı yapmıştı. "Ergenekon'dan çıkıyoruz, 8 Nisan'da Silivri'ye gidiyoruz" sloganı ile çağrı yapan İP, 41 ilden kiraladığı otobüslerle vatandaşları Silivri'ye götürüyor. İP'lilerin yanı sıra CHP milletvekilleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve sanatçılar bugün duruşma salonunun önünde olup, sanıklara destek verecek.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-