-

Giderli Kraliçe Kimdir ve Nedir - Demet Akalın

21 Mart 2013 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Giderli Kraliçe Demet Akalın'ın hayranları tarafından kendisine takılan bir lakaptır..

Doğum Tarihi: 23 Nisan 1972, Kocaeli 

Demet Akalın, 23 Nisan 1972 yılında Gölcük, Kocaeli'de doğdu. İlk öğretimini Gölcükte ve lise eğitimini buradaki Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 

Türk pop müzik şarkıcısı, eski manken ve oyuncu.Annesinin desteği ile mankenlik kursuna başladı. Ardından Neşe Erberk'te mankenlik yapmaya başladı. O dönemde ciddi ve iyi bir meslek olan mankenlikte aranan bir isim oldu. O dönemde bazı filmlerde de rol aldı. Bunlar: 1992 yılında "Günlerden Pazar", 1994 yılında "Tele Anahtar" ve aynı yıl Hülya rolüyle "Sensiz Olmaz" filmlerinde rol aldı.

1996-2004 yılları sevilen albümler ve hitler çıkardı. 2004 yılında çıkardığı Banane albümünde bulunan "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "Yılın Şarkısı" ödülünü aldı.
2006 yılına Kusursuz 19 albümü ile damgasını vurdu. Albüm 147.000 kopya sattı ve MÜ-YAP'tan altın ödül aldı. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödüllerine de damgasını vuran Akalın, "Afedersin" ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerinin sahibi oldu. Resmi Türkiye listesinde "Afedersin" ile 7 hafta ve albümün ikinci teklisi "Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor" ile de 1 hafta olmak üzere, 2006 yılının en uzun süre zirvede yer alan sanatçısı oldu.


Ağustos 2009'da Önder Bekensir ile evlenen Demet Akalın, bu sırada yeni albümü Zirve'nin hazırlıklarını yapmaktaydı. Bu yeni albümle imajını da değiştirmeye karar veren Akalın, uzun bir süre sarı olan saçlarını koyu kumral renge boyattı. 2010 yılının nisan ayında Zirve albümünü çıkaran Akalın bu albümle de oldukça başarılı bir grafik çizdi. Albüm 2010 yılı sonunda ise 83.000 satarak en çok satan albümler arasına girmeyi başardı. Albümde Ersay Üner, Gökhan Şahin, Ceyhun Çelikten, Yıldız Tilbe, Tan Taşçı, Erdem Kınay söz ve müzikleriyle, Erhan Bayrak, Ersay Üner ve David Şaboy ile Ozan Yılmaz ise aranjeleriyle yer aldı. 90'larda Hazal'ın seslendirdiği ve sözü müziği Yıldız Tilbe'ye ait olan "Bozuyorum Yeminimi" şarkısında Ziynet Sali ile düet yaptı. 90'larda Yıldız Tilbe'nin seslendirdiği "Dayan Yüreğim" şarkısı albümde farklı bir düzenleme ile yer aldı.

Çıkış parçası olarak Tecrübe" şarkısına çekilmek üzere Teoman Topçu yönetmenliğinde kızlar ve erkeklerin futbol maçı yaptığı, 40.000 TL bütçeli bir video klip çeken Akalın, yapım şirketinden, bu klibin de Corenell'in 'Keep On Jumping' videosundan alıntılandığını öğrendi. Bunun üzerine hiç düşünmeden klibi çöpe atan şarkıcı, Tamer Aydoğdu yönetiminde yeni bir klip çekmiştir. Klip ilk kez 1 Mayıs 2010 tarihinde Kral TV'de yayınlanmıştır. Şarkı Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi. Şarkının başka bir başarısı ise "Avrupa'nın En İyi Dans Müziği" yarışmasında Türkiye'den "Tecrübe" şarkısı seçildi. Oylamada 40 ülkenin arasından 2. olmayı başardı.

Albümün ikinci klibi "Evli, Mutlu, Çocuklu" şarkısına çekildi. Şarkı Billboard listelerinde 8 numaraya kadar yükseldi. Ayrıca Kral TV'nin hazırladığı "2010'un En İyi 50 Şarkısı" listesinde 3 numarada gösterildi ve ilk 3'te yer alan tek kadın sanatçı oldu. Üçüncü klip "Çanta" şarkısına çekildi. Şarkı Billboard listelerinde 3 numaraya kadar yükseldi. Ayrıca Akalın, bu kliple birlikte bir ilk yaparak klibin yönetmenliğini kendisi üstlendi.

Albümün ilk slow klibi olan "Bozuyorum Yeminimi" klibinin konusunu da Akalın yazmıştır. Klip versiyonunda şarkıcıya Ziynet Sali eşlik etmemiştir. Beşinci klip Umutsuz Vaka'ya çekilirken, yalnızca klibe özel olarak dünyaca ünlü rapçi Fatman Scoop, Demet Akalın'a eşlik etmiştir. Altıncı klip, daha klibi çekilmeden hit olan Olacak Olacak'a Şubat 2011'in ilk günlerinde soğuğa ve kar yağışına rağmen Uludağ'da ve de Akalın'ın konakladığı Bursa Karinna Otel'in kazan dairesinde çekilmiştir

Demet Akalın Resimleri












0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-