-

Diyarbakır Nevruz kutlamaları ve Öcalan'ın mektubu izle

21 Mart 2013 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Halk geceden Nevruz Parkı'na akın etti. Sabah saat 07.00'da Bağlar, Sur, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde belirlenen 39 ana noktadan araçlar ring şeklinde saat 12.00'ye kadar Nevruz alanına sefer yapacak.
 Diyarbakır, bugün nevruz kutlaması nedeniyle tarihi bir gün yaşıyor. BDP'nin düzenlediği ve Abdullah Öcalan'ın yol haritasının açıklanacağı nevruz kutlamasına Diyarbakır'ın yanı sıra Güneydoğu illerinden gelen binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurmaya başladı.
NEVRUZ KUTLAMALARI CANLI YAYIN:
Diyarbakır’da bugün merkez Bağlar İlçesi’ndeki Nevruz Alanı’nda başlayan nevruz kutlaması içinsabah erken saatlerinden itibaren büyük bir hareketlilik görüldü. Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecineilişkin İmralı Adası’ndan gönderdiği ve alanda BDP milletvekilleri Pervin Buldan ile Sırrı SüreyyaÖnder tarafından öğle saatlerinde okunacak mesaj nedeniyle tarihi önem taşıyan nevruz kutlamaları erken saatlerde başladı.
Nevruz Parkı’nda aralarında BDP’nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmak için kentin 85 noktasından belediyeye ait araçlarla parka gelen vatandaşlar, bir kilometre mesafedeki güvenlik noktalarında polis tarafından üst araması yapıldıktan sonra alana alınıyor.
Kürtçe ve Türkçe, ”Nevruz kutlu olsun” yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 5 bin kişi güvenlik noktalarından vatandaşların geçişi sırasında polise destek veriyor.



0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-