-

65 Yaş Üstü Ücretsiz Seyahat Ulaşım Kartı ne zaman dağıtılacak?

5 Mart 2013 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş üstü ücretsiz seyahat hakkı için açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşmada 65 yaş üstüne bedava ulaşım kartı dağıtılacağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü konuşmasında 65 yaş üstü, gazi ve engellilere ücretsiz seyahat hakkı verildiğini açıkladı. Açıklamasında “Devlet demiryollarında bu vatandaşlar ücret ödemeden seyahat edebilecek. Engelli kardeşlerimiz demiryollarının, deniz yollarının şehir içi ve dışı hatlarında ücretsiz seyahat edecek. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir refakatçi de bu hizmetten yararlanacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız demiryolları, İETT ve deniz yollarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecek. Belediyeler arasındaki farkı kaldırıyoruz. Saat uygulaması yok. Dileyen dilediği saatte bu hizmetten yararlanacak. Dede ile torun, nine ile torun arasındaki ulaşım engelini kaldırıyor, sevenleri birbirine kavuşturuyoruz.
Toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanma noktasında belli kesimlere belli avantajlar sağlanıyordu. Gaziler ve şehit yakınları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyordu. Vazife malullerinin çocukları yararlanırken anne ve babaları yararlanamıyordu. Dün Bakanlar Kurulu’muzda Bakan Fatma Şahin’in sunumunu değerlendirdik. Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları, anne-babaları, gazi olanların harp malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak.” dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-