-

ODTÜ AKP'ye direniyor - ODTÜ yürüyüşünden görüntüler

27 Aralık 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

ODTÜ’de 18 Aralık günü Tayyip Erdoğan’ın ziyaretiyle birlikte yaşanan polis saldırısına kayıtsız kalmayan aydın ve sanatçılar, ODTÜ’nün sesine ses katıyor. “ODTÜ ayakta, AKP’ye direniyor” sloganıyla iki gündür okullarını terk etmeyen ODTÜ’lüler, etkinliklerini Devrim Stadyumu’nda Sevinç Eratalay, Pınar Aydınlar, Nejat Yavaşoğulları, Redd üyesi Güneş Duru, Marsis, Grup Gündoğarken, Gülsen Tuncer ve Beyoğlu Kumpanya’nın katılımıyla bir konser gerçekleştirecek. Konser öncesinde Hazırlık’tan stadyuma büyük bir yürüyüş düzenleniyor 



13.40 Yürüyüş öncesinde yerleşkeye alınmayan ODTÜ dışından öğrencilerin girişine de izin verildi. 

13.30 5 binden fazla kişinin yerleşke içerisinde yaptığı yürüyüş sonunda Devrim Stadyumu'na giriş yapıldı. 

13.20 Yerleşkede hayat tam anlamıyla durdu. Dersler iptal edildi, trafik işlemez oldu. Binlerce ODTÜ'lü "AKP defol üniversiteler bizimdir", "Her yer ODTÜ, her yer direniş", "AKP'den hesabı gençlik soracak" sloganlarıyla okulu inletiyor. 

13.00 ODTÜ’deki meydan okuma yürüyüşü Hazırlık bölümünden başladı. Yürüyüşün başlamasından kısa bir süre sonra kurum temsilcileirinin içeriye girmesine izin verildi. 

12.30 ODTÜ’lülerin yürüyüşüne destek vermek için üniversiteye gelen KESK Ankara Şubeler Platformu, Eğitim Sen MYK üyeleri ve Ankara Tabip Odası temsilcileri okula alınmadı. 

Basın mensuplarının yerleşkeye girerek yürüyüşü görüntülemesine de izin verilmedi. Muhabirler, durumu Twitter hesaplarından aktardı ve karara tepki gösterdi. 

12.15 ODTÜ’de gerçekleşecek büyük yürüyüş öncesinde sınıflar boşaldı, üniversiteliler yürüyüşün başlayacağı Hazırlık Binası’na doğru gelmeye başladı. 

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz 

Sendika.Org/ Ankara



0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-