-

MSGSÜ öğrencileri Rektör Karayağız'dan imzasını çekemsini istiyor

27 Aralık 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'nde eylem yapan öğrenciler, Rektör Karayağız'dan ODTÜ öğrencilerini kınayan açıklamadan imzasını çekmesini istediler.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri üniversite rektörlüklerinin bugün yayınladıkları ODTÜ öğrencilerini kınama açıklamasını ve bu açıklamada imzası olan MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ı protesto etmek Fındıklı Kampüsü'nde bir araya geldi.
"Her yer ODTÜ, her yer direniş" sloganları atarak üniversiteye giren öğrenciler, burada bir açıklama yaptılar ve ODTÜ öğrencilerini kınama açıklamasına imza atan MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ı istifaya davet ettiler.

Rektör ikna edici olamadı

Öğrencilerin uzun süre slogan attıktan sonra rektörlük odasına hareketlenince, rektör Karayağız öğrencilerin yanına geldi.
Karayağız açıklamanın yanlış anlaşıldığını, polis şiddetini onaylamadıklarını belirtti. Bunun üzerine öğrenciler, metnin okunmasını istedi. Açıklamayı okuduğu sırada öğrencilerin protestoları devam etti. Yaralanan öğrenci için çok üzüldüğünü belirten Rektör Karayağız, öğrencilerin tepkisini önleyememesi üzerine alandan ayrıldı.
Öğrenciler adına Ahmet Saymadi basın açıklamasını okudu. Yapılan açıklamada ODTÜ'de provokasyonun polis tarafından yapıldığı, polisin saldırısı karşısında kendilerini savunmalarının meşru olduğu belirtildi: "Rektörün bu açıklamasını tanımıyoruz ve hiçbir şekilde katılmadığımızı beyan ediyoruz! Bu açıklama üniversitede çalışan öğretim görevlilerinin birçoğunun, öğrencilerin ve üniversite emekçilerinin bilgisi dışındadır ve rektörün kendisini bağlamaktadır".
Açıklamada Rektör'ün açıklamadan imzasını çekene kadar eylemlere devam edileceği belirtildi.
MSGSÜ Eğitim-SEN üyeleri de bir açıklama hazırladıklarını, rektörlüğün açıklamasını duydukları zaman büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirttiler. Üniversite öğretim üyelerinin ve personellerinin imzaladığı ortak metinde ODTÜ'de yaşanan olayları kınadıklarını, öğrencilerin yanında olduklarını belirttiler.

Kürkçü: Karayağız'ın yerinde olmak istemezdim

Eylemden sonra BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün konuk olduğu MSGSÜ'de Sosyalist Düşünce Topluluğu'nun düzenlediği kantin söyleşisine geçildi.
Kürkçü söyleşide hatalardan hesap soran öğrencilerin yaptığı eylemle karşılamanın kendisini mutlu ettiğini belirtti. "Dünyada kimin yerinde olmak istemezdin diye sorarsanız az önce hesap sorduğunuz Rektörün yerinde olmak istemezdim" diye belirten Kürkçü, Rektör Karayağız'ın ODTÜ eylemini kınayan açıklamanın arkasında durmasının geçmişte yaptığı tüm iyi eylemlerin üzerini örttüğünü belirtti. Kürkçü söyleşide 68 Kuşağı öğrenci hareketleri ve Türkiye'de eşitlik ve adalet arayışı üzerine öğrencilerle bilgilerini ve deneyimlerini paylaştı. Söyleşi sonrası söyleye dinleyici olarak katılan Hey Tekstil işçileri, işten çıkartılmaları sonrasında yürüttükleri eylemlilik süreci hakkında Ertuğrul Kürkçü ile görüştü.
kaynak:bianet

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-