-

İTÜ öğrencileri Rektör Karaca'yı istifaya çağırdı

27 Aralık 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Onlarca araştırma görevlisinin işine son veren ve son olarak Başbakan’a destek olarak ODTÜ’deki öğrencilere tepki gösteren açıklamaya imza atan İTÜ Rektörü protesto edilecek.
İTÜ Rektörü’nün ODTÜ’deki Başbakan saldırısına karşın Başbakan’ı destekleyen utanç açıklamasına destek vermesi üniversite bileşenlerinin büyük tepkisine yol açtı.
Öğrenciler rektörü istifaya çağıracak
Öğrenciler Perşembe günü saat 12.30’da İTÜ Dayanışma Meydanı’nda (75. Yıl Yemekhanesi) İTÜ’nün gerçek sahipleri konuşuyor, Karaca istifa” sloganıyla biraraya gelecek.

İTÜ öğrencileri ODTÜ’de yaşanan olayları da anlattıkları açıklamalarından İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’nın istifa etmesini talep ettiler. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“.. Bizler ODTÜ’de yaşananın bilimi satan, savaş çığırtkanı AKP’nin ve onun polisinin saldırısı olduğunu biliyoruz. Bizler ODTÜ’lü öğrencilerin ve akademisyenlerin bilime, ülkelerine ve üniversitelerine sahip çıktıklarını biliyoruz. Bizler son yapılan rektör açıklamalarının üniversitelerin değil, AKP’nin rektörlerinin istediği, fakat henüz yaratamadığı, üniversitelerin yapmış olduğu açıklamalar olduğunu da biliyoruz.
Bu metnin altında imzası bulunanlar olarak "ODTÜ’yü kınama" adına AKP’ye yaranma telaşına düşen rektörleri ve özellikle İTÜ rektörünü kınıyoruz.
Mehmet Karaca bizi temsil edemez, bizim adımıza başbakanın ağzıyla açıklama yapamaz" diyoruz ve ODTÜ’lü öğrencilerin mücadelesine biz de sahip çıkıyoruz.”
Öğretim üyeleri de tepki gösterdi
İTÜ öğretim üyelerinin yayınladığı “İTÜ Öğretim Üyelerinden ODTÜ’ye destek” başlıklı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“.. Yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti’nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında göstermiş olduğu bu tarihi başarı, ne yazık ki ODTÜ yerleşkesinde bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölgelenmeye çalışılmıştır” ifadesinin gerçekleri tamamen çarpıttığını vurgulamak isteriz. Olaylarda şiddet kullanan öğrenciler değil polistir. Ayrıca olayların ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Birimleri tarafından düzenlenen operasyonla, darbe dönemlerini aratmayacak bir şekilde öğrencilerin evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmaları, demokratik haklarını kullanan öğrencilerimize yönelik ciddi anlamda hak ihlallerinin yapıldığını gösteriyor. Öğrencilerimize yönelik tahammülsüzlüğü kaygıyla izlediğimizi, öğrencilerin en ufak tepkilerini terörizmle ilişkilendirerek polis terörü oluşturulmasını korku toplumuna doğru bir gidiş olduğunu, demokratik bir ülkede yaşanmaması gereken durumlar olarak gördüğümüzü kamuoyuyla paylaşırız.”
İTÜ Sosyal Araştırmalar Kulübü’nün yaptığı “ODTÜ’lü Öğrencileri değil, Başbakan ve Rektörlerini Kınıyoruz” başlıklı açıklamada ise, başbakanın rektörlerinin, temsil edemedikleri üniversite gençliğinin adına konuşmaya çalıştığı belirtildi. Açıklama şöyle son buluyor:
“.. İTÜ Sosyal Araştırmalar Kulübü olarak, ODTÜ'lü arkadaşlarımızın ve hocalarımızın yanında olduğumuzu belirterek başta İTÜ Rektörü Mehmet Karaca olmak üzere bu açıklamaya imza atan tüm üniversite yönetimlerini kınıyoruz.
Üniversitemizde bilimin ve aydınlanmanın sesini yükseltmeye, ülkenin aydınlık geleceğine duyduğumuz inançla, devam edeceğiz.”
(soL - Haber Merkezi)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-