-

Göktürk-2 Keşif uydusu fırlatılma anı canlı yayın izle

18 Aralık 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Bugün fırlatılacak Türkiye'nin askeri amaçlı ilk milli yer gözlem uydusu Göktürk 2'yi, Çin'e gönderilmeden önce muhafaza edildiği TUSAŞ tesislerindeki temiz odada sadece AA görüntüledi. 
Özel kıyafetlerle girilen odada GÖKTÜRK 2 ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TUSAŞ Uzay Sistemleri Başkanı İbrahim Keskiner, Göktürk 2'nin fırlatma esnasında yaşanabilecek aksi durumlar için sigortalandığını söyledi.


İstenmeyen bir durum yaşandığında fırlatılmak için yeterlilik modelini yani yedek uyduyu da göndereceklerini kaydeden Keskiner, uydunun uzay koşullarında vakumlu ortamda sıcaklık testlerinden geçirildiği ısıl vakum odasının da  Türk mühendislerince geliştirildiğini bildirdi.
Yolculuk 1 gün önce başlayacak
19 Aralık'ta uzaya gönderilmesi planlanan Göktürk-2, Çin'deki olumsuz hava şartlarından dolayı uzay yolculuğuna bir gün önce başlayacak.
TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, canlı yayınla Ankara'dan da takip edilecek fırlatma sebebiyle TÜBİTAK UZAY'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören düzenlenecek.
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) ve TUSAŞ İş Ortaklığı tarafından yüksek yerlilik oranıyla üretilen ve 2,5 metre çözünürlüğe sahip Göktürk-2, 18 Aralık'ta Türkiye saatiyle 18.12.52'de Çin Halk Cumhuriyeti'nin Gansu Eyaleti'ndeki Jiuquan Uzay Fırlatma Merkezi'nden uzay yolculuğuna başlayacak.

AA

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-