-

Gürsel Tekin,Bihlun Tamaylıgil, Sezgin Tanrıkulu istifa etti mi?

3 Mayıs 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Gürsel Tekin’in Kılıçdaroğlu’nun masasına koyduğu istifanın ardında iki şok istifa haberi daha yayıldı. Bihlun Tamaylıgil ve Sezgin Tanrıkulu'nun da istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.
CHP’de kulisleri karıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in partisindeki görevinden istifa ettiği öne sürüldü. Kararın bugünkü MYK toplantısında değerlendirileceği öğrenildi.

Bu iddianın ardından 2 istifa haberi daha geldi. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da istifa edeceği öne sürüldü.

Gürsel Tekin'in, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Merkez Yönetim Kurulu ve il kongrelerinde aday olan bazı isimlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek istifasını verdiği, kararın bugünkü MYK toplantısında değerlendirileceği öğrenildi.
Tekin'in, İstanbul il yönetimine kendisine yakın isimleri istediği öne sürüldü.
'BİZ DE MEDYADAN ÖĞRENDİK'
CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
Tekin'in istifasına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Güler, şunları söyledi:
CHP'ye düşen 3 istifa bombası
''Pek çok genel merkez yöneticisi de bu haberleri medyadan öğrendi. Elbette medyaya yansıyan bu olayların bir zemini var ama bunun ayrıntısı saat 14.00'da toplanacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ortaya çıkacak. Burada görüşülecek, burada durumun ne olduğu netleşecek. O yüzden şimdi, hiç kimseden sağlıklı bir haber alma şansının olmadığı kanısındayım. MYK toplansın ondan sonra yapılacak açıklama en sağlıklı açıklama olacaktır.''
Güler, Tekin'in sabah saatlerinde genel merkezde olduğunu ancak görüşmediklerini söyledi.
Tekin'in MYK'ya katılıp katılmayacağına yönelik bir soru üzerine ise Güler, ''Benim bilgime göre katılacak'' yanıtını verdi.
Öte yandan Tekin'in odasının bulunduğu kata basın mensupları alınmıyor.
İKİ İSTİFA İDDİASI DAHA
CHP’de kulisleri karıştı. Gürsel Tekin’in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasına koyduğu istifanın ardında iki şok istifa haberi daha yayıldı. Bihlun Tamaylıgil ve Sezgin Tanrıkulu'nun da istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.
Gürsel Tekin’in Genel Başkan Yardımcılığından istifasının ardından ikinci istifa iddiası CHP’nin ikinci kadın genel sekreteri İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil için geldi. Tamaylıgil’in kısa bir süre önce başlayan MYK toplantısı’na istifa kararıyla girdiği CHP Genel Merkezi’nde konuşuluyor. Tamaylıgil’in de Tekin gibi özellikle İstanbul İl Başkanlığı’yla ilgili süreçten rahatsız olduğu vurgulanıyor.
GÖKÇEK'TEN ŞOK İDDİA
İşte bu iddayı destekleyen ilk açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi.
Gökçek Twitter'da bomba bir iddiayı ortaya attı. Gökçek'e göre Gürsel Tekin'le Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti kuracak.
İşte Gökçek'in tweetleri:
"KK TAKMAYINCA GT İSTİFAYI BASAR. AMA İŞİN ESASI (VE AYNI ZAMANDA BENİM ÖNERİM) GT PARTİDEN AYRILIP MUSTAFA SARIGÜL İLE PARTİ KURACAK.>>>"
"GÜRSEL BEYİN EN ÇOK KARSI OLDUGU KONULARDAN BİRİDE CHP'DE KK'NIN MEZHEPSEL YAPILAŞMAYA ÇANAK TUTMASI.CHP'YE HAYIRLI OLSUN:)"
Yükselir’den istifanın perde arkası
A Haber'de yayınlanan Duygu Leloğlu'nun sunduğu Satır Arası programına konuk olan Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir günün bombasını patlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Twitter'da yazdığı "Gürsel Tekin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile parti kurmak için istifa etti" sözlerinin doğru olmadığını söyleyen Yükselir, "Gürsel Tekin'in istifasının asıl nedeni CHP Genel Başkan adaylığına soyunmasıdır" dedi. 
GÜRSEL TEKİN GENEL BAŞKANLIK İÇİN İSTİFA ETTİ
Melih Bey belediye başkanlığını bırakıp gazetecilik yapsın. Bizim işimize çok engel oluyor ama bugün yazdığı twit çok doğru değil. Sanıyorum gönlünden geçeni dile getirmiş Melih Bey ama Böyle bir şey yok. Kuliste konuşulanların bununla hiç alakası yok. Gürsel Tekin'in istifa edeceğini biliyorduk zaten. Uzun zamandır zaten merkez yürütme kurulunda sıkıntısı vardı. İkinci adamlığı da eskidendi. Gürsel Tekin özellikle geçen yıl yapılan kurultay sonrası baya baya bir tecrit edildi dersek çok ağır olmaz. Etkisizleştirildi. Örgütten sorumlu genel başkan yardımcısıydı. Örgütler elinden alındı. Gürsel Tekin'ne daha hafif; basın, medya ve propagandadan sorumlu bir alan yüklendi. Onlar kesmedi Gürsel Tekin'i. Haklıydı da. Çünkü oraya çok büyük iddialarla gelmişti. Bunların hepsi bir etken. İstifa sürecine taşıyan nedenler. Ama asıl neden, Gürsel Tekin'in istifa etmesinin nedeni genel başkan adaylığına soyunmasıdır. 

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-