-

Barcelona 2-2 Chelsea - İnanılmaz maç - müthiş son

24 Nisan 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçında Chelsea, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Barcelona ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve İngiltere'de aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla finale yükselen taraf oldu.

Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçında Chelsea, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Barcelona ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve İngiltere'de aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla finale yükselen taraf oldu.
STAR TV'den canlı olarak yayınlanan maçta, Barcelona henüz 3. dakikada gole çok yaklaştı. Alexis Sanchez ile duvar pası yapan Arjantinli, Petr Cech'le karşı karşıya kaldı. Sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak topu yan ağlara nişanladı.
PARAM'BARÇA'
Ceza sahasına duvar ören Chelsea'yi aşmakta zorlanan Barcelona, 19'da da Messi ile gole yaklaştı. Yine Sanchez ile duvar pası yapan Messi, bu kez sol ayağıyla daha müsait durumda vuruşunu yaptı ancak kaleci Petr Cech, gole izin vermedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Iniesta da Chelsea savunmasını geçemedi.
Barcelona'nın ilk 20 dakikadaki baskısının ardından konuk takım Chelsea, oyunda tempoyu düşürmeyi başardı. Oyunu soğutan İngiliz ekibi, zaman zaman hızlı ataklarla da Barça kalesinde etkili olmaya çalıştı.
Maçın 35'inci dakikasında ise savunmadan çıkan Chelsea, Dani Alves'e topu kaptırdı. Alves'in pasıyla sol tarafta topla buluşan Cuenca, kale sahasına çevirdi. Orda topla buluşan Sergio Busquets, boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı ve Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.
Kalesinde gördüğü golün ardından Chelsea'de moraller az da olsa bozuldu. 37'de Chelsea kaptanı John Terry, Alexis Sanchez'e topsuz alanda yaptığı hareketin ardından, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Cüneyt Çakır, hiç tereddüt etmeden Terry'i oyun dışına yolladı.
Npu Camp'ta Barcelona karşısında 10 kişi kalan Chelsea, oyundan tamamen düştü. 1 kişi eksik oynayan rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Barcelona, 43'üncü dakikada farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin ara pasıyla hareketlenen Iniesta, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.
İlk yarının son dakikalarında 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Barcelona, bir anlık rehavetin sonucunu ise kalesinde gördüğü golle ödedi. Lampard'ın pasıyla Barça savunmasının arkasına sarkan Ramires, harika bir vuruşla Alves'i geçti ve 45+1'de skoru 2-1 yaptı. Ramires, bu golle ilk yarının da sonucunu belirledi.
İlk yarının son dakikasında kalesinde gördüğü golün ardından, tur için artık 2 farklı kazanmak zorunda kalan Barcelona, ikinci yarıya ise büyük bir baskıyla başladı. 48'inci dakikada Drogba'nın Fabregas'a yaptığı hareketin ardından Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Messi'nin sert şutu ise üst direkten döndü. Arjantinli, turun kapısını aralayacak fırsatı değerlendiremedi.
Penaltının ardından maç, adeta tek kale oynandı. Sahada 10 kişi olan Chelsea'nin ceza sahası ve etrafında oynanan mücadelede kilidi açacak pozisyonlar çok fazla yaşanmadı. 82'de Iniesta'nın ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmazken, 83'te Messi'nin ceza sahası dışında sert şutu ise direkten döndü.
Nou Camp'ta son dakikalar ise adeta nefes kesti. Son saniyelere kadar kurduğu bunaltıcı baskıyı sürdüren Barcelona, golü bir türlü bulamadı. İspanya'da sonucu ise bir İspanyol belirledi. 90+2'de kontra atağa çıkan Chelsea'de Fernando Torres, kaleci Victor Valdes'i de geçti ve Barcelona ağlarını havalandırdı.
Bu golün ardından Nou Camp'ta tribünler ve oyuncular, adeta donup kaldı. Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçı, 2-2 beraberlikle tamamlandı ve son şampiyon Barcelona'yı saf dışı bırakan Chelsea, adını finale yazdırdı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-