-

Ahmet Altan'ın hale bak yazısı - Hükümete Eleştiriler

19 Nisan 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ahmet Altan Hale bak başlıklı yazısında İç işleri bakanı naim şahin üzerinden hükümete yüklendi. Bu İç işleri bakan'ın Türkiye'ye yakışmadığını söyleyen yazarın Başbakan'ı suçlayan ifadeleri dikkat çekti.

Sanırım geçen gün sözünü ettiğim Zweig’ın “ahlaki ve manevi bağımsızlığını lekesiz korumak”lafının bu ülke için ne kadar önemli olduğunu sadece bugün elinizde tuttuğunuz gazeteye bakarak bile fark edebilirsiniz.
“bağımsızlığınızı” lekelediğinizde, “bağımlısı” olmak istediğiniz her parti, her kuruluş, her örgüt sizi utandıracaktır.
Dahası sizi lekeleyecektir.

“Tek başına” durmayı, eleştirmeyi, sorgulamayı göze alamayan hiç kimse, bugün azgın bir saldırganlığın ardına saklanmadan bu ülkenin siyasetinde rol sahibi olan hiçbir örgütü ahlaki ve siyasi biçimde savunma gücüne sahip olamayacaktır.
Önce iktidar partisinden başlayalım.
Bu partinin bir İçişleri bakanı var.
Başbakan Erdoğan aptal bir adam değil, kör de değil, İdris Naim Şahin’i kim olduğunu bile bile milletvekili seçtirdi, kim olduğunu bile bile İçişleri Bakanlığı’na getirdi.
Niye böyle birini bakan yaptığını açıklayabilecek kimse var mı AKP yöneticileri arasında?
Sadece şu son yaptığına bakın.
Kendisine kibarca “geldiğinize sevindim” diyen adamı davul çaldırıp oynattı bu bakan.

“Dindar nesiller” yetiştirmek isteyen Erdoğan’ın yetiştireceği “dindar” çocuklara sunacağı örnek bu bakan mı?
Herhalde çok beğendiği için bakan yaptı, şimdi kalkıp çocuklara, “terbiye, nezaket, zarafet, tevazu” örneği olarak bu bakanı mı gösterecek?
Erdoğan “nesil yetiştirme” gibi başbakanların görev alanını fevkalade aşan işlere heves etmeden önce asıl işi olan bakan seçmeyi becerebilse, sanırım kendisine de, partisine de, toplumuna da daha yararlı olur.
Kalkıp bu davranışı savunabilecek mi şimdi?

“Koskoca bakan, üstelik de benim seçtiğim biri, elbette istediğini oynatır” mı diyecek. 

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-