-

Sine Büyüka Kimdir - kariyeri - fotoğrafları - Görüntüleri

8 Mart 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

12 Nisan 1983, Istanbul dogumludur. Ilk ve ortaokulu ISTEK Özel Acibadem Lisesi'nde bitirmis, liseyi MEF'te tamamlamistir. Sonrasinda KOÇ Üniversitesi’ne gitmis ve Uluslararasi Iliskiler bölümünde okumustur. Bu arada üniversite radyosunda DJ'lik yapmis, Amerika, Ortadogu ve Türkiye iliskileri üzerine Honours Project vermis, CNN Turk'te Harvard'la ortak düzenlenen bir tartisma programina katilmis, Sosyal Aktiviteler Kulübü'nde basinla iliskiler görevini, Uluslararasi Iliskiler Kulübü'nün de ortak kurucu üyeligi ve sekreterligini üstlenmistir.
 
Bir sure Fransa’da yasamistir. Cok iyi derecede Ingilizce ve Fransizca bilmektedir.


Digiturk'te içerik bölümünde çalismis, Moviemax, Goldmax, Dizimax, Comedymax'lere dizi ve film alimlari yapmistir.


Londra'da Central St Martins'de ‘design and management’ kursunu tamamlamis, Cosmopolitan'da kisa bir stajin ardindan InStyle dergisinde bir sene stil editörlügü gorevini ustlenmistir.


NTV’de bir sene Gece-Gündüz programinda kültür-sanat muhabirligi yapmistir. Bu arada Francis Ford Coppola dahil, Chris Cornell, James Dean Bradfield, Nicky Wire, Tori Amos, R.E.M., Elbow, James, Joe Satriani, Franz Ferdinand, Albert Hammond Jr., Air, I ** Kloot, Beastie Boys, Beirut, the Magic Numbers, Evanescence, Datarock, the National, of Montreal, Au Revoir Simone, the Kooks, Friendly Fires, Kings of Leon, Kaiser Chiefs gibi cok onemli isimlerle tanisip roportajlar yapmistir.






Yaklasik uc senedir Billboard dergisinde freelance yazarlik yapmaktadir. Roportajlari Roll dergisinde de yayimlanmistir. Vatan gazetesi’nde Abdullah Oguz, Sabah’ta Mor ve Otesi, Hurriyet’te Teoman, Milliyet’te Tugba Karademir, Aksam’da Ahmet Ucar roportajlari yayimlanmistir.




Kurulusundan itibaren NTV Spor kanalinda ve NTV’de spikerlik yapmaktadir. Yaz doneminde “Futbol Tatilde” programini sunmustur.


NTV Spor Radyo’da Cuma gunleri program yapmaktadir.


Amator olarak buz pateniyle ilgilenmektedir.




Resimleri


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-