-

Femen grubu kimdir - neden eylem yaptılar ve gözaltına alındılar?

8 Mart 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ukraynalı eylemci grup Femen İstanbul'da eylem yaptı, haber yarışını kazanan ise Twitter oldu.

Soyunarak medyanın dikkatini eylemlerine çeken Ukraynalı aktivist kadın grubu Femen'in İstanbul eylemi hızlı bitti. Eylemciler gözaltına alındı...
Femen üyelerinden eylem

Dün İstanbul'a gelen ve kendilerini "modern devrimciler" olarak tanımlayan grup, bir alışveriş Merkezi'nde basın toplantısı düzenlemiş ve CNN türk'te Cüneyt Özdemir'in programına konuk olmuştu. 

Kendilerine sponsor olan ve Femen adıyla iç çamaşırı üreten bir iç giyim firmasının mağazasında basınla buluşan aktivist kadınlar ayrıca 8 Mart Kadınlar Günü için İstanbul'da bir eylem düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Eylem bugün Sultanahmet'te Gülhane Parkı girişinde gerçekleşti.
Femen üyelerinden eylem


HABER YARIŞINI YİNE TWİTTER KAZANDI
Eylemin yeri ve zamanı konusunda bilgi vermeyen grup "Bizim için kadınların haklarını savunmak en önemli görevdir. Biz göğüslerimizle sizin kadınlarınızı savunuyoruz" demişti.

Medyanın yoğun ilgisi altında gerçekleşen ve kadın polislerin müdahalesi ile hızla biten eylemde FEMEN herzamaki gibi soyundu ve sloganlar attı.

Medyanın görüntü alma yarışını ise Twitter kazandı. Radikal muhabiri Ayça Örer, takip ettiği eylemi twitterdan paylaştığı bir fotoğraf karesi ile taçlandırdı.
Femen üyelerinden eylem 
ÜÇ YIL ÖNCE TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNDE EYLEM YAPMIŞLARDI
FEMEN, üç yıl önce Ukrayna'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenleyerek, Türk makamlarını, Türk erkeklerini "Ukrayna'nın genelev olmadığı konusunda bilinçlendirmeye" çağırmıştı. 



gercekgundem.com

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-