-

ESENYURT'ta şantiyede yanarak ölen işçilerin isimleri

12 Mart 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Esenyurt'ta Yangın Faciası: 14 Ölü (3)ESENYURT'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde işçilerinin kaldığı çadırda elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında ölen işçilerin sayısı 14'e çıktı. 

Yangın, saat 22.30 sıralarında Güzelyurt Mahallesi 6. Cadde üzerinde bulunan inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıktı. Elektrik sobası ile ısınan ve 15 kişilik olduğu belirtilen çadırda işçiler yangına uykularında yakalandı. Yangın kısa sürede bitişikteki 2 çadıra daha sıçradı. Alevler, bez çadırların tamamını sardı ve işçilerden bazıları yanarak bazıları da dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, tamamen yanan çadırlarda ilk olarak 11 işçinin cesedine ulaştı. Çalışmalarını sürdüren polis ve itfaiye ekipleri 3 işçinin daha cesedine ulaşınca, ölü sayısı 14 olarak açıklandı.

AVM inşatında çalışan bir işçi, çadırların 15'er kişilik olduğunu ve şantiye alanında yüze yakın işçi bulunduğunu söyledi. İşçilerden çoğunun Sivas ve Ordu'dan geldiğini belirten işçi, "Çadırlar elektrik sobasıyla ısınıyordu. Yangın büyük ihtimalle sobadan çıktı. Yanan çadırda kimler vardı bilmiyorum. Benim Ahmet Yağal adlı arkadaşım kayıp. Ona ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da ölü sayısını 14 olarak açıkladı. Kadıoğlu, yangının çadırın mutfak bölümünden başladığının tespit edildiğini de söyledi. 
(DHA - Sefa KIDIK)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-