-

Müslümanların masumiyeti filmi protestosu - Sudan ve Tunus elçiliklerine saldırı

14 Eylül 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Müslümanların Masumiyeti filminin Amerika'da gösterime girmesinin hemen ardından çıkan olaylar her geçen gün büyüyor. Şiddet kontrol altına alınamazken yetkililer endişeli..

"Müslümanların Masumiyeti" adlı ABD yapımı filme tepki gösteren gruplar Sudan'ın başkenti Kartum'daki Alman ve İngiliz büyükelçiliklerine saldırı düzenledi.
Alman büyükelçiliğinde yangın çıkarıldığı, Almanya bayrağının indirilip yırtıldığı ve yerine bir İslam bayrağı çekildiği haberleri alınıyor.
İlgili Haberler
İslam karşıtı filmi protesto eylemleri yayılıyor
ABD, Libya saldırısını araştırıyor
Tepki çeken filmde Türkiye bağlantısı iddiası
Devamı için tıklayın
İlgili Konular
Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu
İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Hartum'daki büyükelçiliğin önünde bir gösterinin sürmekte olduğunu ve Sudan polisinin olay yerinde bulunduğunu açıkladı. Ancak bakanlık sözcüsü protestocuların elçilik binasına girip girmediklerini, gösterinin İslam karşıtı filme ilgili olup olmadığını belirtmedi.
Lübnan'ın Trablusşam kentindeki gösterilerde bir KFC lokantası ateşe verildi ve bir kişi öldü.
Yemen'in başkenti Sana'da da çatışmalar olduğu bildiriliyor.
Filme tepki olarak cuma namazı sonrası olabilecek eylemler nedeniyle ABD diplomatik temsilcilikleri sıkı korumaya altında. BM Genel Sekreteri ile Mısır, Libya ve Türkiye liderleri sağduyu çağrısı yaptı.
Mısır'ın başkenti Kahire'de polis, ABD büyükelçiliğine yaklaşmak isteyen 500 kişilik grubu gaz bombasıyla dağıttı.
Polis, Libya'nın Bingazi kentinde salı günü ABD konsolosluğunun ateşe verilmesine benzer olaylar olmaması için geniş güvenlik önlemleri alıyor.
Bingazi'deki olayda, Büyükelçi Chris Stevens ve 3 Amerikalı personelin aralarında olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.
Yeni Libya Başbakanı Mustafa Abu Şakur, BBC'ye yaptığı açıklamada, bazı kişilerin gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-