-

Şanlıurfa Cezaevi'nde çıkan yangında 13 ölü

17 Haziran 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Şanlıurfa'da aralarında BDP milletvekili İbrahim Ayhan'la birlikte siyasi suçlularında yer aldığı bin dolayında hükümlü ve tutuklunun bulunduğu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktı. Yangında 13 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Başbakan Erdoğan: Koğuş 18 kişiye uygun değil

ŞANLIURFA Eyyübüye Semti'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saat 22.40 sıralarında mahkumlar arasında kavga çıktı. Kavganın ardından adi suçluların kaldığı C-15 koğunda kalanlar yatak ve yorganları ateşe verip sloganlar atarak yangın başlattı. Yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine çok sayıda jandarma ve polisle birlikte itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun da cezaevine gelerek çalışmaları yönlendirdi. Polis, cezaevi çevresini ablukaya alırken, jandarma olaya müdahale etti.

Şanlıurfa Cezaevi'nde kavga ve yangın: 13 ölü
13 ÖLÜ, 5 YARALI

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde çıkan yangında, 13 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını söyledi.
Güvenç, yangının meydana geldiği cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini ifade eden Güvenç, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
“Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor.”

Vali Güvenç, bir gazetecinin yangının KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşta meydana gelip gelmediğine ilişkin sorusunu, “Sayın İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşla ilgisi yok. Ben içeri girdim gördüm. Olay tamamen ayrı koğuşlarda olmuş” diye cevaplandırdı.

ERDOĞAN: KOĞUŞ 18 KİŞİYE UYGUN DEĞİL


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki olaya ilişkin asıl bilgilerin, yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacağını belirterek, yangından sağ kurtulan bir kişinin, “Arkadaşlar arasında kavga çıktı. Kavgayı müteakiben koğuşu ateşe verdiler” dediğini bildirdi.Başbakan Erdoğan, koğuşun 18 kişiye uygun olmadığına dair bilgi geldiğini belirterek "Bunların hepsinin incelenmesini Adalet Bakanı'ndan isteyeceğim" diye konuştu.

MAHKUMLARIN YAKINLARINA MÜDAHALE

Bu sırada olayın duyulmasıyla yaklaşık 500 hükümlü ve tutuklu yakını cezaevi çevresinde toplandı. Cezaevindeki gelişmelerden haberdar olmak isteyen tutuklu ve hükümlü yakınları ile polis arasında da zaman zaman cezaevi önünde gerginlik yaşandı. Bu arada açıklamanın yapıldığı sırada cezaevi çevresinde bekleyen ve barikatı aşarak içeri girmek isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-