-

LYS-4 Sınav Yorumları sınav nasıldı - Zor muydu Kolay mıydı?

17 Haziran 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Üniversitelerin dört ve üzerindeki lisans programlarına yerleştirme için yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün lys4 ile devam etti; LYS4 kapsamında adaylara tarih , coğrafya , psikoloji,mantık ve sosyoloji derslerinden sorular yöneltildi. 2012 LYS coğrafya,psikoloji,mantık,tarih ve sosyoloji soruları yorumları …

Sınav hakkındaki yorumlarınızı fikirlerinizi yorum bölümüne yazarak bizimle paylaşınız. 

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Yerleşkesi’nde sınava giren adayların çoğunluğunun, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerine geldiği görüldü. Adaylar, okul girişlerinde emniyet görevlilerinin kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından sınav salonlarına alındı.
Üniversite adaylarının ailelerinin de sınavların yapıldığı okulların çevresindeki bekleyişleri sürüyor. Sınavdaki yakınlarının çıkışını bekleyen birçok kişinin beklerken dua okuduğu gözlendi.
Bu arada, üniversite adayı Ebru İpek, yanında nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle sınav salonundan çıkarıldı. İpek, dışarı çıkarken, bir yıllık emeğinin boşa gittiğini söyledi. Cep telefonuyla yakınlarını arayarak durumu bildiren İpek’in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Öte yandan, basın mensuplarının sınavın yapıldığı salonlardan görüntü almasına izin verilmedi.

1 yorum :

  1. Ygs konularına ve kültür-medeniyete ağırlık verilmiş.Son 2 yılın en zor soruları denilebilecek düzeyde.İlk defa tarihten bu kadar düşük yaptım , sabah 7 de kalkıp çalışmalarıma yazık oldu gerçekten..Keşke daha bilinçli insanlar bu işin içerisinde olabilse...

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-