-

Hatay Reyhanlı'da patlamada ölen 40 kişinin kimlikleri

11 Mayıs 2013 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında patlamalar oldu. patlamalarda 18 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı açıklandı. Patlamalara iki bombalı aracın yol açtığı iddia ediliyor. Olayın ardından bir grup genç yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Polis havaya ateş açtı.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Maalesef ölü sayısı 18’e çıktı, yaralı sayısı da arttı" dedi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; iki ayrı patlama ilçenin en işlek caddelerinden olan Atatürk caddesi üzerinde meydana geldi. Bomba yüklü aracını biri belediye binası önünde diğeri yakın noktada bulunan postane binası önünde patlatıldı. Belediye yakınındaki bina ise patlamanın etkisiyle çöktü.

PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇ KULLANILDI
Öğle saatlerinde Reyhanlı Belediyesi yakınındaki patlamalarla ilgili ilk bilgilere göre patlayıcı yüklü araç da kullanıldı.

Polis, şiddetli patlamaların 2 araçta gerçekleştirildiğini belirlerken, görgü tanıkları 2 ayrı yerde daha patlama olduğunu söyledi.

Hatay'da patlama: 18 kişi öldü

14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat’ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4’ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-