-

MHP'nin İzmir'de yaptığı bayrak mitingi - ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’

20 Nisan 2013 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar



MHP, İmralı ile yürütülen çözüm sürecine karşı düzenlediği ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ mitinglerinin ikincisini bugün İzmir’de yapıldı.


Bursa’daki Kuruluş’ mitinginden sonra bugün İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda saat 15.45’te başlayan ‘Bayrak’ mitinginde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümeti ve çözüm sürecini 7 bölgede anlatmak için oluşturulan 63 kişilik Akil İnsanlar Heyetlerini hedef aldı. 


Hükümetin ‘çözüm süreci’ dediğinin ‘ülkenin bölünme ve çözülme süreci’ olduğu görüşünü savunan Bahçeli, ellerinde ay- yıldızlı bayraklarla Gündoğdu Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın, İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’la el ele bu süreci başlattığını söyledi. 

Türk milletini böldürmeyeceklerini söyleyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın partisine yönelik saldırılarına ve kendilerini  milliyetçi olmamakla’ suçlamasına sert yanıt verdi. Devlet Bahçeli, "Yahudi cesaret ödülü alman seni Yahudi yapmamıştır. Akdamar Kilisesi’ni onarman seni Ermeni yapmamıştır. Sümela Manastırı’nda ayin yaptırman seni Ortodoks yapmamıştır. Orhun Anıtları’na ve Tonyukuk’a gitmen de seni Türk ve milliyetçi yapmayacaktır" dedi.


O PANKARTLAR TOPLATILDI

Devlet Bahçeli’nin Gündoğdu Meydanı’nda ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ mitingleri çerçevesinde yapılacak olan miting öncesi Karşıyaka ilçe teşkilatının hazırladığı bazı pankartlar teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Şefkat Çetin tarafından toplatıldı. Kurtuluş Savaşı’nın İzmir’deki simge isimlerinden Hasan Tahsin’e gönderme yaparak açılan, ‘İlk kurşun yine namluda’, ‘Hasan Tahsinler hazır’, Vur de vuralım, öl de ölelim’ pankartları yanlış anlamalara neden olmamak amacıyla toplatıldı.

Bahçeli çok sert konuştu
 




 

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-