-

FenerBahçe - GalataSaray maçı ertelenecek mi?

16 Nisan 2013 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Fenerbahçe'nin Benfica'yı elemesi durumunda ligde Galatasaray ile oynanacak derbi maçının ertelenmesi gündeme gelebilir. Bu konuda yazarlar ikiye bölünmüş durumda...


Yoluna 3 kulvarda devam eden Fenerbahçe, sezonun sonu yaklaştıkça maç trafiği de bir hayli yoğunlaştı. Sarı-lacivertli takım öyle bir periyoda girdi ki, sadece kendisi değil, lig ve kupada mücadele eden diğer takımlarla TFF de bundan etkilendi.
Fenerbahçe, Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica’yı eleyip finale kalırsa, 15 Mayıs’ta Amsterdam’da kupayı kazanmak için sahaya çıkacak.
UEFA finalinden önce yani 10-13 Mayıs tarihlerinden birinde ligde Galatasaray derbisi oynanacak. UEFA'da oynanacak tarihi final öncesi Galatasaray’la belki de ligde kader maçına çıkacak önemde Fenerbahçeli futbolcular fizik ve mental açıdan bir hayli zorlayabilir.
Böyle bir olasılığın gerçekleşmesi durumunda sarı-lacivertli kulüp, Galatasaray derbisinin ertelenmesini isteyebilir veya federasyonun başvuru olmadan böyle bir yola gitmesi mümkün.
Kamuoyu, sıkışık fikstürde nefes alma fırsatı bile bulamayan sarı-lacivertlilerin lig maçlarının ertelenmesini savunurken buna örnek olarak G.Saray’ın UEFA Şampiyonu olduğu 1999-2000 sezonundaki ertelemelerini gösteriyor. Peki bu konuda futbol otoriteleri neler düşünüyor?


İşte uzman görüşleri:
TAYFUN BAYINDIR
Elbette ertelenmeli
F.BAHÇE ve G.Saray’ın Avrupa’da elde ettikleri başarılar sayesinde ülke puanımız yükseldi. F.Bahçe’nin final oynaması halinde Avrupa’ya gidecek takım sayısı artacak, takımlarımızın kategorileri yükselecek ve erken turlarda güçlü rakiplerle eşleşme ihtimalleri azalacak. Sırf bu nedenle TFF’nin F.Bahçe’nin maçlarını ertelemeyi düşünmesi gerekir.
GEÇMİŞTE örnekleri var. G.Saray’ın UEFA şampiyonu olduğu dönemde 2 karşılaşması ertelenmişti. Sarı-kırmızılılar da erteleme konusuna sıcak bakıyordur. F.Bahçe, TFF’ye bu konuda bir başvuru yapar mı bilemem. Ama TFF’nin başvuru olmadan da böyle bir karar alma yetkisi bulunuyor.
RÜŞTÜ REÇBER
Avrupa’da örneği yok
ERTELEME konusunda teknik direktör Aykut Kocaman’ın görüşleri çok önemli. Şunun da gözardı edilmemesi gerekir ki, sarı-lacivertliler, Türk futbolu adına büyük iş yapıyorlar. Eğer gerekirse bu tür bir uygulama olabilir.
ANCAK en büyük rakipleri olan G.Saray bunu haksız rekabet olarak yorumlayabilir. Fakat geçmişte bunun örnekleri hep yaşandı. Tabii son kararı TFF verecektir. Sonuçta artılar ve eksiler yan yana konulur ve bir sonuca ulaşırlar. Unutmamak gerekir ki, Avrupa ülkelerinde böyle erteleme gibi bir uygulama görmüyoruz. Madem biz de Avrupa’yı örnek alıyorsak bence erteleme olmaması gerekir.
SERHAT ULUEREN
Erteleme demode oldu
BENCE artık erteleme olayı çok demode oldu. Bunlar çok geçmişte kaldı. F.Bahçe oynadıkça daha iyi futbol sergileyen ve iyi sonuçlar alan bir takım görüntüsünde. Maç ertelenmesi futbolcular ve teknik adamda da rahatlığa neden oluyor. Teknik direktör Aykut Kocaman ve talebeleri bir ay daha dişini sıkacak. Önlerindeki muhtemel 10 karşılaşmaya motive olup bu işin üstesinden gelecekler.
BEN Aykut Kocaman’ın da F.Bahçe yönetiminin de karşılaşmaların ertelemesi talebinde bulunacağına inanmıyorum. Diyelim ki bulundular, ama sıkışık maç takvimi buna uygun değil.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-