-

Demir Leydi Margaret Thatcher kimdir ne zaman neden öldü?

8 Nisan 2013 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar



İngiltere'nin "Demir Leydi" lakaplı ilk kadın başbakanı Margaret Thatcher, 87 yaşında geçirdiği felç sonrası hayatını kaybetti.



Thatcher’ın sözcüsü Lord Bell yaptığı açıklamada, "Barones Thatcher’ın çocukları Mark ve Carol, annelerini kaybetmekten dolayı büyük üzüntü içindeler" dedi.

Thatcher'in ölümünün ardından Parlamento ve Başbakanlık Konutu'ndaki bayraklar yarıya indirildi. Başkent Londra'nın Victoria bölgesindeki evinin önüne de çiçek bırakılan Thatcher için askeri cenaze töreni düzenlenecek.

 ÖLÜMÜ AB'Yİ ÜZDÜ
 Thatcher’in ölüm haberi Avrupalı liderleri derinden üzdü. Bu sabah hayatını kaybeden İngiltere’nin tek kadın başbakanı Thatcher’in ölüm haberi üzerine Avrupa Birliği (AB) liderleri taziye mesajları yayımladı.

Avrupa Parlamento (AP) Başkanı Martin Schulz, ölüm haberinin ardından yayımladığı bildiride eski İngiltere başbakanı ile politik çizgisinin çok farklı olmasına rağmen Thatcher’in tarihi önemde bir figür olduğunun altını çizerek, "Margaret Thatcher, İngiltere ve Avrupa’daki siyasi yaşama damgasını vurmuştur. Başbakanlık görevinin başlangıcında inanmış bir Avrupalı idi. Onun siyasi yöntemlerine katılırsınız ya da katılmazsınız ama Thatcher, siyasetin değişimde en önemli güç faktörü olduğunu herkese göstermiştir. Düşüncelerim ailesi ve yakınları ile birlikte" sözlerine yer verdi.
Margaret Thatcher hayatını kaybetti

Avrupa Komisyon Başkanı José Manuel Barroso da, "Kendim ve Avrupa Komisyonu adına Barones Thatcher’in ölüm haberini aldığımda duyduğum derin üzüntüyü dile getirmeme izin verin" diyerek başladığı bildirisinde Margaret Thatcher’in büyük bir devlet kadını olduğunu vurguladı. Thatcher’in Avrupa Birliği’nde serbest pazara imkan veren anlaşmayı imzaladığına dikkat çeken Barosso, Eski Doğu Bloku ülkelerin Avrupa’ya dâhil edilmesinde büyük rol üstlendiğini kaydetti. Eski İngiltere başbakanın Avrupa’nın genişlemesi taraftarı olduğunu belirten Barosso, "İngiliz hükümetine ve halkına en derin üzüntülerimi ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

HAYATI

1979-1990 yıllarında İngiltere Başbakanlığı yapan Muhafazakar Partili Thatcher, siyasi hayatına 1959 yılında Finchley bölgesinden milletvekili seçilerek başladı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-