-

Ayşe Tezel kimdir - biyografi - Fotoğrafları - Nereli Kaç yaşında?

2 Nisan 2013 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Tüm dünyanın ilgiyle izlediği Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin ardından, bir başda dev yapıt olan Spartacus dizisinde de Türk bir oyuncu rol aldı. Dizinin geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bölümündeki yatak sahnesinde Gaius Julius Caesar'ın (Sezar) birlikte olduğu Canthara isimli köle karakterini Türk asıllı Ayşe Tezel'in canlandırdığı ortaya çıktı.

Ayşe Tezel 11 Eylül 1980 tarihinde İngiltere de dünyaya geldi. Ayşe Tezel’in babası Türk annesi ise Zelandalıdır. Küçük yaşlarda oyunculuk yapmaya başlayan Ayşe Tezel kısa sürede yeteneklerini göstermiş ve en çok aranan oyunculardan birisi haline gelmiştir. 


Babası Türk, annesi ise Yeni Zelanda asıllı olan Ayşe Tezel 1980 yılında Londra'da doğdu. 3 yaşında ilk bale dersini alan Tezel, 8 yaşında repertuar tiyatrosuna yazıldı. 2002 yılında Tiyatro Okulu'ndan mezun olan Tezel, Yeni Zelanda'da yayınlanan Shortland Street isimli televizyon şovunda çalıştı. Tezel, ilk film deneyimini ise ABD'de çekilen romantik komedi filmi Miami Meet Me In yaşadı. Tezel, ardından Cannes Film Festivali'nde de gösterilen Lonely Royals Mahkemesi filminde oynadı. Daha sonra Other Side of the Game filminde de rol alan Ayşe Tezel, son sezon yayını devam eden Spartacus: War Of The Damned'de konuk oyuncu olarak yer aldı.




0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-