-

8 Nisan Silivri Ergenekon Duruşması protestosu

7 Nisan 2013 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Yurtseverler, Ergenekon'da yargılananlara destek olmak için Silivri'ye gidiyor.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı avukat Şenal Sarıhan, “8 Nisan’da, sıranın bize gelmesi kaygısı ile değil, sırada olanların haklarının savunulması için Silivri’de yapılacak duruşmaya tanık olacağız” dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, dün İP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında “8 Nisan Silivri, Atatürk’te birleşme günü olacak” dedi. Yurttaşları 8 Nisan’daki duruşmaya katılmaya çağırdı.

“Ergenekon’dan çıkıyoruz, 8 Nisan’da Silivri’ye gidiyoruz” sloganı ile çağrı yapan İP, 41 ilden kiraladığı otobüslerle vatandaşları Silivri’ye götürecek. Partililerin verdiği bilgiye göre, kiralanan 410 otobüsün tamamı şimdiden doldu. İP’lilerin yanı sıra CHP milletvekilleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve sanatçılar 8 Nisan’da Silivri’de olacak. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de üniversitelerde standtlar kurarak öğrencileri destek için Silivri’ye çağırdı. Sanatçılar Halit Akçatepe, Tarık Akan, Atilla Atasoy, Edip Akbayram ve Özge Özberk destek mesajı yayınladı. Maaşlarını alamadıkları için eylem yapan BMC işçileri de Silivri’ye gideceklerini açıkladı. 
              

Adalet çağrısı
İzmir’de Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi tarafından düzenlenen “Cumartesi Buluşmaları”nın dünkü bölümüne CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ve Erdal Aksünger konuk olarak katıldı. Her ayın ilk cumartesi günü İzmir merkezinde, kahvaltıda bir araya gelen grubun dördüncü buluşmasında, yine adalet çağrısı yapıldı. Etkinliğe Mustafa Balbay da, mektubuyla katıldı.

‘Tanık olacağız’
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı avukat Şenal Sarıhan da Ankara’da yaptığı açıklamada, “Adaleti sağlayacak meşru gücün, halkın gücü olduğu inancındayız. 8 Nisan’da, sıranın bize gelmesi kaygısı ile değil, sırada olanların haklarının savunulması için duruşmaya tanık olacağız” diye konuştu.

Otobüsler dolacak
İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey ise İstanbul’daki basın toplantısında yaklaşık bin otobüs ve yüzlerce otomobille yurtseverlerin Silivri’ye gideceğini belirtti.

Özbey “İşçi Partisi’nin Silivri seferine çıkmaya hazır otobüs sayısı 500’ü aştı. CHP de çok sayıda otobüsle Silivri’ye gelme hazırlığında. Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Barolar ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin aralarında bulunduğu yüzü aşkın kitle örgütü de Silivri’ye gelmeye hazırlık yapıyor” dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-