-

2015'te Abdullah Öcalan Serbest mi kalacak?

10 Nisan 2013 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Özdağ, PKK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın 2015'te serbest bırakılacağını öne sürdü.

Antalya Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (ANSİAD) 7'nci olağan tophlantısının konuşmacı konuğu Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. Su Hotel'de çok sayıda işadamının katıldığı toplantıda 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Federasyonla Milli Devlet Arasında Türkiye" konulu bir konuşma yaptı. 

'Öcalan 2015'te serbest kalacak'
PKK terör örgütünün 1984'te başlattığı savaşın amacının Türk ordusunu Güneydoğu'dan çıkartmak ve bağımsız Kürdistan devleti kurmak olduğunu belirten Prof. Dr. Ümit Özdağ, aslında tüm sorunun Türkiye sınırında Başbakan Erdoğan'ın çömelmek, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un çuvalların ardına sığınmak durumunda kaldıkları 25 kilometrelik alanda olduğuna dikkati çekti. 


1998'de tek taraflı ateşkes ilan eden ve kendine bir yıl ömür biçen PKK'nın, 2002 Ak Parti iktidarından sonra yeniden tırmandığını dile getiran Prof. Dr. Ümit Özdağ, idari federasyonun altyapısının hazırlandığını ve bugün oluşturulan akil adamların psikolojik operasyon amaçlı olduklarını iddia etti. Prof. Dr. Özdağ, şunları söyledi:

“Bir devlet kendi halkına psikolojik operasyon yapıyor hem de PKK'lılarla birlikte yapıyor. Türkiye'yi bir kırılma noktasına doğru götürüyor kaçınılmaz olarak. Bu kırılma noktasında AKP'nin PKK'ya verdiği tavizleri anlatma görevi de akil adamlara verilmiş durumda. Öcalan ve PKK ile yapılan müzakerenin en önemli noktası da burasıdır. Verilen genel taviz başkanlık sitemi ile yönetilen federal bir Türkiye'dir. Bunun tarihinin de 2023 değil 2015'e çekilmesidir. Çünkü bu süreç Abdullah Öcalan'ın hapisten çıkacağı gün olacak ve böyle bir durumda Türkiye'de iki başkan olur. Birincisi Erdoğan Türkiye'de, ikincisi de bölgenin başkanı Öcalan." (DHA)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-