-

Burak Yılmaz vs Cristiano Ronaldo - Gol Kralı Kim olacak?

31 Mart 2013 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Şampiyonlar Liginin en önemli maçlarından olan Real Madrid - Galatasaray maçı yaklaşırken UEFA özel kitapçığında Ronaldo ile Burak Yılmaz'ı kıyaslayan  haberine yer verdi

Burak Yılmaz

“Krallık düellosunu bitirecek” dev eşleşme öncesi Burak’ın daha az topla buluşmasına rağmen 8 gol attığı, ceza alanında ve kafa toplarında çok etkili olduğu vurgulandı.



1- Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’nde 252 kez topla buluştu. 171 kez de ayağa pas aldı. Cim-Bom’un yırtıcı forveti, gollerinin hepsini ceza alanı içerisinden attı. 9 kez de rakiplerini driplinglerle ekarte etti. 
2- Kafa vuruşlarındaki etkinlik göz önüne alındığında Burak Yılmaz kaleye etkili şutlar yapabiliyor. Cim-Bom’un yıldızı, gollerinin yarısını kafayla attı. Real Madrid’in gol yememesi için buna önlem alması şart.
3- Golcüleri sıkıntıya sevk edecek şey, alacağı pasları azaltmak. Maçta Burak’a en fazla topu, 26 pasla Selçuk İnan atıyor.
                                                             
4- Burak Yılmaz’ın bu sezon bir maçta kaydettiği en geç golün dakikası 77 oldu. Burak, iki maçta galibiyet golünü attı.
5- Galatasaray’ın starı, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 6 maçta gol atıp, Chamakh’ın rekorunu egale etti. Bernabeu’da da atarsa rekoru kıracak.
7- Türk yıldız; gücü, hızı ve tekniği ile mükemmel bir futbolcu. Rakip kaleye 12 isabetli şut attı (Ronaldo’nun yüzde 30’u). 7 bin 882 metre koştu. Kendisine 19 faul yapıldı.
                                                            

Ronaldo

Arkadaşlarından daha çok pas alan Ronaldo büyüleyici hareketlerle gollerini atarken, kafa hakimiyeti mükemmel ve daha fazla koşuyor.

1- Turnuva süresince Ronaldo 508 kez topla buluştu, 338 kez de ayağa pas aldı. Bu rakamlar Burak’ın yaklaşık iki katı. Ronaldo büyüleyici hareketlerle gollerini atarken, 36 kez rakiplerini dripling yaparak ekarte etti.
2- 2008’de Moskova’da Chelsea’ye karşı oynanan finalde Ronaldo’nun mermi gibi giden kafa vuruşunu herkes anımsar. Hatta bu sezon Manchester United maçında da Ronaldo, Evra’nın üzerine sıçrayıp benzer bir kafa golü attı.
3- Ronaldo’nun pas dağıtıcıları Burak’tan fazla. Real’in süperstarı, maçlarda Marcelo, Essien, Arbeloa ve Coentrao’dan 60 pas aldı.
4- Ronaldo’nun bu sezon herhangi bir maçta attığı en geç gol dakikası 90 ve iki kez galibiyet golü kaydetti.
5- Ronaldo formu ile beklentilerin de üstüne çıktı. Geçen sezondan iki gol daha fazla attı.
6- Teknik Direktör Mourinho’ya göre hem iyi bir forvet, hem iyi bir kanat oyuncusu. Ronaldo rakip kaleye 41 isabetli şut çekti. Maç başına 8 bin 130 metre koştu. Yıldız oyuncuya 21 faul yapıldı.

Kaynak:stargazete.com

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-