-

Barış Atay Mengüllü Kimdir - biyografi - yaşı

10 Mart 2013 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Barış Atay Mengüllü Fox tv ekranlarında yayınlanan Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Saffet karakteri ile ünlü oldu.
Barış Atay Mengüllü (d. 1981, Almanya), Türk sinema ve dizi oyuncusu.
1981′de Almanya’da doğan Barış buradan sonra 1999 yılına kadar Mengüllü, Antakya’da yaşamıştır. 18 yaşını doldurduktan sonra üniversite için yolu Adana’ya düşen Barış Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde okumaya başlamıştır. Ancak öğreniminin son yılında tiyatroya olan düşkünlüğü ve yeteneğinden dolayı Barış Atay okulu bırakmış ve İstanbul’a giderek Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümü sınavlarını geçerek bu üniversitenin tiyatro bölümüne girmiştir. Barış hala buradaki eğitimini devam ettiriyor. 1.84 boyunda olan Barış’ın göz rengi kahverengidir.
     

Barış Atay daha önce Hacı ve Şöhret adlı dizilerde oynamıştır. Ayrıca Kavuk ve Zincirbozan adlı filmlerde de rol almıştır. Ancak asıl dikkatleri üstüne çektiği rol Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Saffet karakteridir. Dizinin ilk üç sezonunda başarılı performansını sürdüren Barış birçok kişi tarafında sevilen ve takip edilen bir aktör olmayı başarmıştır.
Barış Atay Mengüllü Oynadığı Diziler Filmler
Hayat Devam Ediyor – (Kürşat Hazar)
Arka Sıradakiler – (Saffet)
Hacı
Kavuk
Zincirbozan
Kavuk
Güzel Günler Göreceğiz
Genç oyuncular Barış Atay ile Beste Sultan Kasapoğulları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde evlendiler.
İlk olarak Arka Sıradakiler dizisindeki Saffet rolüyle ünlenen oyuncu Barış Atay kendisi gibi oyuncu olan Beste Sultan Kasapoğulları ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hayatını birleştirdi.
Kadıköy evlendirme dairesinde gerçekleşen nikah törenine çiftin yakınlarının yanı sıra Neslihan Atagül, Menderes Samancılar, Onur Ünlü, Serkan Şenalp, Sezgi Mengi, Onur Tuna, Melisa Sözen, Sevinç Erbulak, Çağrı Şensoy gibi ünlü isimler de vardı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-