-

0155 nedir - telefon dolandırıcılığı yöntemi

18 Mart 2013 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Kocaeli’nde bir kadın doktor, "0155" numaralı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce 24 bin lira dolandırıldı.

Olayla ilgili olarak, doktorun yatırdığı parayı bankadan çeken bir kadın gözaltına alındı. Bu dolandırıcılık sisteminin İngiltere’den getirildiği, herhangi bir numadan dahi aransa karşı tarafın telefonunda "0155" göründüğü kaydedildi.
 
İzmit ilçesinde bir devlet hastanesinde çalışan Dr. Ç.G., dün öğle saatlerinde "0155" numara yazan bir telefondan arandı. Karşı tarafındaki kişi, kendisini Terörle Mücadele şube müdürlüğünde görevli polis olarak tanıtarak, “SIM kartınız kopyalandı. Koplayama sonrasında bankadaki hesabınıza girildi. Paranız terör örgütüne aktarılacak. Bankaya gidip hesabınızdaki parayı bizim vereceğimiz hesaba aktarın. Sonra biz size parayı vereceğiz.” dedi. Telaşlanan Ç.G., Derince ilçesindeki hesabının bulunduğu bankaya gitti. 24 bin lira çekerek, dolandırıcıların söylediği başka bir banka şubesindeki hesaba yatırdı. Daha sonra durumu eşine anlattıktan sonra dolandırıldığının farkına vardı ve Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Ekipler, Dr. Ç.G.’nin 24 bin lirayı, Antalya’da Aynur G. isimli kadının hesabına yatırdığını belirledi. Kocaeli polisi, bilgileri Antalya polisine aktardı. Antalya polisi de hesaptan parayı çeken Aynur G.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, başka gözaltıların olabileceği kaydedildi.
 
0155 NUMARALI TELEFONA DİKKAT 
 
Dr. Ç.G.’nin dolandırıldığı sistemin, İngiltere’den getirildiği kaydedildi. Sistem sayesinde, hangi numaradan aranırsa aransın karşı tarafın telefonunda "0155" göründüğü ifade edildi. Bu numarayı gören vatandaşların, polis tarafından arandığı zannına kapıldığı belirtildi. Bu yöntemle daha önce sadece Denizli'de bir dolandırıcılık yapıldığı kaydedildi.

CİHAN 

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-