Dilek Hanif, tasarımlarında İstanbul’un büyülü atmosferinden ilham aldığını ve vazgeçilmez şehirler listesinde olduğunu dile getiriyor…
Moda sektörüne hem hazır giyim koleksiyonu ve hem de “Couture” anlayışıyla başladı ancak zamanla kişiye özel tasarım olan “Couture” kıyafetler tasarlayarak devam etti. Bu tarzı kendine daha yakın bulan Dilek Hanif 1997’de Teşvikiye’de şu an bulunan “Couture” atölyesini ve showroom’unu açtı.
İlk “Couture” defilesini 8 Nisan 2002 yılında Saint Irene Kilisesi’nde sundu.
2003 İlkbahar-Yaz Koleksiyonunda sunduğu geleneksel iğne oya figürleri kendisine “Yılın En Başarılı Kadın Moda Tasarımcısı” ödülünü getirdi.
2004 İlkbahar-Yaz Koleksiyonunu Paris Haute Couture Haftasın etkinliğinde Paris’te sundu. Bu defilede “Couture” koleksiyonunu sunan
İLK TÜRK TASARIMCISIDIR.
2006 yılında Stockholm’de gerçekleştirdiği Osmanlı Haremi’nden esinlendiği koleksiyon ile dikkatleri üzerine çekmeye devam eden ünlü modacı 15 İsveçli mankenin yer aldığı defilede Osmanlı motifleriyle tasarlanan işlemeli cepkenlerle de oldukça büyük bir sükse yaptı.
Tasarımlarında kullandığı Osmanlı motiflerinin yanı sıra Uzakdoğu yansımaları ve motifleriyle de göze çarpan ünlü modacı her sene markasına yakışan şekilde sunduğu koleksiyonlarıyla da başarılarına devam ediyor ve yurtdışında da Türkiye’yi oldukça başarılı bir şekilde temsil ediyor.
Azimli ve başarılı modacı Mimar Sinan Üniversitesi’nde kara kalem, desen çalışması, kumaş boyama gibi dersler alarak kendini her konuda yetiştirmeye de özen göstermiştir.
Hülya Avşar'ın eski modacısı ve çok yakın arkadaşı ünlü modacı Dilek Hanif'in THY'de çalışan hostes ve stewardlar için tasarladığı üniformalar sosyal medyada infial yarattı. Tafta kumaştan yapılan ve üzerinde perde motifleri olan fotoğraf, Barbaros Şansal'ın Twitter'da paylaşmasının ardından günün en çok konuşulan haberi oldu.
SOSYAL MEDYADA ''ŞERİAT GELİYOR'' KORKUSU
Üniformalar dönem dizisindeki kıyafetlere benzetilerken, sosyal medya kullanıcılarını yeniden bir şeriat korkusu sardı. Dilek Hanif konuyla ilgiliEnsonhaber.com'a açıklama yaptı: "Bu 15-20 tasarımdan sadece 1 tanesi. Henüz kesinleşmiş bir şey yok"
FRANSADAN BIR SANATCI OLARAK ELESTIRME HAKKINA SAHIP OLDUGUMU DUSUNEREK YAZIYORUM. AYRICA FIRANSIZLAR INCE VE KIBAR OLDUKLARINDAN, VE DE EGITIMLERINDE YABANCIYI EGITME VE TESVIK ETME DUYGUSUYLA MUNASEBET KURARLAR. FRANSIZLARIN OZELLIKLE DILEK HANIMA YAPTIKLARI BIR YAKLASMA DEGILDIR. COUTURE tam tercumesi DIKIS hic olmassa Dilek hanim FRANSIZCA DILINI BOZMASIN Mme DILEK tasarimci degil couture dikis ozaman ANLASILMAYAN BIR MESLEK ICRA EDIYOR terzide degil ne anlarsaniz anlayin COUTURIER olarak ifade etse kendini neyse (annesi gibi)bayan terzisi olarak gorebilecegiz kendisini. Ve de hakiki tasarimci diyebilirdik. Zaten son THY yaptigi (ornekte olsa )egitim derecesini gorduk.HER KONUDAKI SANATCI HAKIKI EGITIM VE KULTURLU ISE TUM ESERLERI SIK GORULMEYEN ESTETIGI VE ILERICI TASARIMLARLA KENDINI BELLI EDER. HANIF SOYADI OZUNU BELLI EDIYOR ZATEN. MERCI acaba el islerini hangi koylu hanimlarina yaptiriyor?????
YanıtlaSil