-

Suşinin yanında servis edilen Japon hardalının adı nedir?

15 Aralık 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Wasabi (japon hardalı) Suşinin yanında servis edilen Japon hardalının adıdır
Wasabi Bitkisinin Faydaları



Wasabi “Japon Hardalı” olarak da bilinen ve bayır turpundan elde edilen yeşil renkli macun Wasabi, hardal ailesinden geliyor. Genellikle suşi ile birlikte yeniyor. Sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına yardım ediyor.

Herhangi bir balık çeşidiyle iyi giden bu gıdayı tüp ya da toz şeklinde satın alabilirsiniz. Bu sosu ayrıca salata süslemelerinde veya lahana salatasının üzerinde kullanabilirsiniz.

Wasabi bitkisini Guacamole (avokado dip sosu ya da avokado salatası) ile karıştırmaktan kaçının benzerdirler kelimenin tam anlamıyla şişkinlik riski sözkonusudur.

Küçük parçalar halinde daha çok sushiyle tercih edilir, gerektiği kadar hoş koku verir. Çatalın ucuyla alın yalnızca bir kez fazlası zararlıdır.

Gerçek vvasabi’nin kendine özgü faydaları vardır; diğerleri zararlıdır. Ayrıca çok antibiyotiktir (sistematik olarak balıkla birlikte tüketilmelidir) ve kanserden korumada etkilidir.

Aynı zamanda astım ve alerjinin reaksiyonlarını engeller. Son olarak ağrı kesici, enfarktüs ve beyin felçlerine yol açan kan pıhtılaşmasını önleyerek kan dolaşımına yardımcı olur.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-