-

Lomana LuaLua kimdir - Fenerbahçe'yi yıkan adam

22 Aralık 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Karabükspor karşı karşıya geldi.
Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelinin galibi 3-1'lik skorla Karabükspor oldu.
Fenerbahçe'nin golünü 75. dakikada Dirk Kuyt atarken, Karabükspor'un gollerini 38. dakikada İlhan Parlak, 41. ve 69. dakikalarda Lomana LuaLua kaydetti.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe 27 puanda kalırken, Karabükspor puanını 24'e yükseltti.
SOĞUK TRİBÜNLERİ ETKİLEDİ
Sarı-lacivertli ekibin ligin ilk yarısında çıktığı son maçta tribünlerin yarısından fazlası doldu. Taraftarlar soğuk havanın da etkisiyle maça çok fazla ilgi göstermedi ve bazı tribünlerdeki boşluklar dikkati çekti.

ÖZKAHYA'YA TEPKİ
Bu arada, taraftarlar Meireles'in yaşadığı durum nedeniyle maç öncesi yaptıkları tezahüratlarda genel olarak hakemlere tepkilerini dile getirdi. Taraftarlar, ''Futbolun katili Türk hakemleri'' şeklinde tempo tutarken, derbide Meireles'e kırmızı kart gösteren hakem Halis Özkahya'ya da küfürlü tezahürat yaptı. Fenerbahçeli futbolcular, sahaya vefat eden efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis için ''Bizden uzak olsan bile seninledir kalplerimiz, iyi ki doğdun Lefter Küçükandonyadis'' pankartıyla çıktı. Kardemir Karabüksporlu yaklaşık 300 taraftar da tribünde yer alarak takımlarına destek verdi.
MEIRELES'E DESTEK
Sarı-lacivertli futbolcular, maç başlamadan önce formalarında bulunan kulüp armasını öperek, PFDK'nın 12 maç ceza verdiği takım arkadaşları Meireles'e destek oldu.
Futbolcuların maçın başlamasını bekledikleri sırada saha içinde bir aradayken formalarındaki kulüp armasını öpmeleri, Portekizli futbolcunun Galatasaray derbisinde gördüğü kırmızı kartın ardından sahadan çıkarken armayı öpmesini hatırlattı.
KRASİC 7 MAÇ SONRA
Teknik direktör Aykut Kocaman, Milos Krasic'e ligde 7 maç sonra ilk 11 kişilik kadroda yer verdi. Spor Toto Süper Lig'de en son 9. haftada Kadıköy'deki Medical Park Antalyaspor maçında 11 kişilik kadroda yer alan, daha sonra performans düşüklüğü nedeniyle bazı maçlarda takıma giremeyen Sırp futbolcu, son dönemdeki gayretiyle Kardemir Karabükspor mücadelesinde formayı kaptı. Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk ise Kardemir Karabükspor ile yaptıkları maçta, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ilk kez ilk 11'de yer aldı.
Ligin 16. haftasında Galatasaray ile yapılan derbide sakatlanarak sol arka üst adalesinde kısmi yırtık oluşan Kuyt, tedavisinin ardından Kardemir Karabükspor maçına yetişti. Hafta içinde tedavisi yapılan, dünkü son antrenmanda takımla çalışan Hollandalı futbolcu, bu akşamki mücadelede ilk 11'deki yerini aldı. Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Mehmet Topal ile Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kartın ardından hakem ile yaşadığı diyaloglar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 12 maç ceza verdiği Meireles, kadroda bulunmadı.
MÜCADELE TEMPOLU BAŞLADI
Kadıköy'deki mücadele yüksek bir tempoda başladı. Fenerbahçe, ilk dakikalarda özellikle kanatları kullanarak tempoyu yükseltti ve pozisyonlar bulmaya çalıştı fakat sarı-lcaivertliler çok önemli pozisyon yakalayamadı. Karabükspor ise ilk dakikaların ardından kontra ataklarla etkili olmaya başladı ve özellikle Lua Lua ve Shelton ile Fenerbahçe savunmasını zorladı. İlk yarıda ilk bölümün sonlarına gelirken iki takım da gol atmayı başaramadı ve 15. dakikada durumu 0-0'dı.
HEYECAN AZALDI
Karşılaşmada ilk bölümün geride kalmasının ardından, iki takımın da temposu biraz düşmeye başladı. Daha çok orta alan mücadelesine dönen oyun, sık sık faullerle de kesilmeye başladı. Bu bölümde iki takım da özellikle duran topları etkin kullanmaya çalıştı ve bazı tehlikeler yarattı fakat bunlardan sonuç alamadılar. Temponun da düşük olması sonucunda maçta 30. dakika geride kalırken, gol sesi çıkmamıştı.
ESKİ F.BAHÇELİ GOLÜ ATTI!
Maçta tempo düşümüşken, Karabükspor bir kontra atakta İlhan Parlak ile golü bulmayı başardı. Maçın 38. dakikasında LuaLua ceza sahası içerisinde İlhan'ı topla buluşturdu. İlhan'ın altı pas üzerinden vuruşu ağlarla buluştu ve konuk ekip 1-0 öne geçti. İlhan Parlak bu golle eski takımına karşı gol atmış oldu.
LUALUA, KADIKÖY'E ŞOK YAŞATTI!
Üstünlüğü alan Karabükspor, ilk golden çok geçmeden farkı ikiye çıkartan golü de buldu. Yine bir kontra atakta gelen golü atan isim bu sefer tecrübeli golcü LuaLua oldu. Maçın 41. dakikasında Yiğit sağ kanattan verdiği pasta ceza sahası üzerinde LuaLua'yı topla buluşturdu. LuaLua yerden, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 2-0 yaptı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Karabükspor ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
KOCAMAN'DAN HAMLELER
İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Sezer Öztürk ve Selçuk Şahin'i oyundan alan Kocaman, Salih Uçan ve Caner Erkin'i sahaya sürdü. Bu değişikliklerle ikinci yarıya baskılı başlayan Fenerbahçe, özellikle ilk 5 dakikada rakibini bunlattı. Pozisyonlar da bulan Fenerbahçe, gol bulmayı başarmadı ve ilerleyen dakikalarda da Karabükspor bu baskıyı kırdı. Maçta 60. dakika geride kalırken durmu 2-0 Karabükspor lehine devam ediyordu.
LUALUA YİNE ATTI, FARK ÜÇE ÇIKTI!
Kontra ataklarla iyice etkili olmayan Karabükspor, LuaLua-Shelton-İlhan üçlüsüyle tehlikeler yaratmaya başladı. Fenerbahçe ise pek etkili bir oyun oynamamaya başladı. Maçın 69. dakikasında ise LuaLua attığı golle farkı üçe çıkardı. LuaLua ceza sahasının solunda Hasan'dan sıyrıldı, topu düzelttikten sonra çaprazda Volkan'la karşı karşıya kaldı ve yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
KUYT KAFAYLA GOLÜ ATTI!
Üç farkla geriye düşen Fenerbahçe, farkı azaltmak için çabalarına devam etti. Üçüncü golden çok geçmeden de farkı ikiye indiren gol geldi. 75. dakikada Gökhan Gönül, sağ kanattan ortasını yaptı ve ceza sahasında Dirk Kuyt, kafayla topu ağlara göndererek durumu 3-1 yapan golü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Karabükspor maçtan 3-1 galip ayrıldı.


LUALUA  KİMDİR?


Karadeniz ekibinin, İngiltere Championship'de mücadele eden Blackpool'dan kadrosuna kattığı Kongolu oyuncu, Avrupa'nın başarılı takımlarında geçen kariyeri ve ilginç gol sevinciyle dikkatleri üzerine çekiyor. Attığı her golden sonra geriye doğru attığı taklalarla gollerini kutlayan LuaLua, Premier Lig'de oynadığı dönemde bu gol sevinciyle de adından söz ettirmeyi başarmıştı.
 
PREMIER LİG MACERASI 
 
Kariyerine İngiltere alt lig ekiplerinden Colchester United'da başlayan ve burada menajer Steve Wignall tarafından adeta el üzerinde tutulan LuaLua, kısa süre içerisinde Premier Lig ekiplerinin dikkatini çekmeyi başardı. 2000 yılında Newcastle United'a transfer olan Kongolu futbolcu, büyük umutlarla geldiği siyah-beyazlı ekipte bir türlü kendisinden beklenen patlamayı gerçekleştiremedi.
 
2004 yılında Portsmouth'a kiralanan Kongolu futbolcu, kiralık oynadığı dönemde gösterdiği performansla 3 sene sürecek bir Portsmouth kariyerinin de kapılarını açmış oldu. Portsmouth'da zaman zaman iyi performanslar sergileyen fakat bıraktığı etki saman alevinden öteye geçmeyen LuaLua, 2007 yılında İngiltere macerasına ara vererek Yunanistan'ın Olympiakos takımına transfer oldu.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-