-

Müslümanların masumiyeti filmi bir tuzak ve provakasyon mu?

12 Eylül 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Müslümanları kışkırtacak bir filme imza atan Sam Bacile filmin Libya'da gösterime girmesinin ardından çıkan olaylar sonucunda  ortalıktan kayboldu. Akabinde Abd büyükelçiliğini ateşe veren göstericiler ABD'nin Libya  büyükelçisini öldürdüler..

Konuyla ilgili haberdesin.com'da ilginç bir iddia ortaya atıldı.Haberdesin.com olayın bir çeşit tuzak olduğunu iddia etti..

Obama’ya Türkiye’ye ve Müslümanlara yönelik müthiş bir komploya şahit oluyoruz
11 Eylül’ün, ABD’yi müslümanlara karşı kışkırtmak; hatta Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulanmasını sağlamak için düzenlenmiş bir komplo olduğu 2001’den bu yana tartışıldı. Saldırının, 11. senesinde böylesi komplo teorileri o kadar ikna edici bir hal aldı ki BBC bile bunları neredeyse kabul ederek haber programlarına taşıdı.
2001’den bu yana hep öne sürülen bir tez... 11 Eylül ikiz kuleler saldırılarının arkasında ABD’deki İsrail/Yahudi lobisi ile Evangelist hristiyan ittifakının olduğu...
Tam 11 Eylül’ün 11. Yıldönümünde yine ilginç bir provokasyon yaşandı. The Muhammad Movie adıyla bir film ortaya çıktı. Daha doğrusu daha çekilmemiş bu filmin bir tanıtım videosu Youtube’a yüklendi. Filmde ve tanıtımında Hz. Muhammed’e ağır hakaretler var. Bunun sonucu Mısır ve Libya’da kitleler büyük ptotesto gösterileri yaptı. Dahası ABD elçiliklerine saldırdı ve Libya’da üstelik ABD büyükelçisini öldürdüler.
Gösterime girmemiş filmin tepki çekeceği bilinen bu tanıtımı tam bugünlerde niye Youtube’a yüklendi?
Niye Arap ülkelerinde özel olarak infial yaratması için, bu tanıtım filminin ayrıca Arapça çevirili bir versiyonu da hazırlanıp yayınlandı?
Bizzat Times of Israil adlı İsrail gazetesine göre bu kışkırtıcı filmi 100 kadar Yahudi işadamı finanse etmiş. Bu bilginin kaynağı ise filmin yönetmenliği dahil her şeyinden sorumlu Sam Bacile denen biri. Adam, verdiği demeçlerde hâlâ İslam dininin, kışkırtıcı bir biçimde aleyhinde konuşmayı sürdürüyor.
Kimsenin tanımadığı bu kişi her konuşmasında Yahudi asıllı bir Amerikan vatandaşı olduğunu nedense özellikle vurguluyor.
Bu kışkırtıcı tanıtım filmini yayan ise Mısır asıllı bir Hristiyan... Moris Sadek adlı bu kişi ABD’de İslam aleyhtarı görüşleriyle tanınıyor.
Bu kişi kendi ifadesine göre ABD’de çok sayıda internet sitesi ve bazı yerel tv’ler tarafından destekleniyor. Sadek bunların adını zikretmiyor fakat herkes biliyor ki bu tür yayınları ABD’de Cumhuriyetçi Parti yanlısı aşırı muhafazakarEvangelist dini gruplara ait yayın organları yapıyor.





Evangelistler inançları gereği Hz. İsa’nın dünyaya geri dönmesi için İsrail’in güçlenmesi gerektiğini savunuyorlar.

PEKİ NİYE ŞİMDİ?

ABD’de Kasım ayında başkanlık seçimi var. Cumhuriyetçiler ve özellikle Evangelist kanat Obama’nın gizli müslüman olduğu propogandasını yapıyor.
Üstelik kimi zaman Yahudi lobisine taviz verse de Obama’nın arası İsrail yönetimi ve Netanyahu ile hiçbir ABD başkanının olmadığı kadar ‘kötü’ Obama ayrıca İsrail’in tersine yakın zamanda İran’a karşı askeri güç kullanılmasını onaylamıyor.
Suriye’de bile seçim öncesi aktif tavır almıyor.
Obama’nın Ortadoğu batağına saplanıp, Arap protestoculara karşı şiddetli bir cevap vermemesi seçimi kaybettirebilir. Yani İsrail yönetimi ve Evangelist Cumhuriyetçilerin istediği olur.
Yok eğer Obama seçim kaygısıyla şiddetli ve saldırgan bir tavır alırsa yine kazanan İsrail ve Evangelistler olacak.
Çünkü bu sefer de Mısır ve muhtemelen Suriye’deki gelecek Müslüman Kardeşler hükümetinin Batı tarafından desteklenmesinden rahatsız olan ve İslamcı rejimlerle kuşatılmış olduğunu düşünen İsrail bu rejimleri Batı karşısında zor duruma düşürmüş olacak.
Üstelik İsrail bu şekilde Türk hükümetini de sıkıştırabilecek. Çünkü Türkiye şiddeti kınayacak olsa da aynı şekilde filmi de kınamak durumunda. Ve ABD büyükelçisinin başına gelenden sonra bu tutum yetersizce ortada kalmış bir tutum olarak algılanacaktır Batılı çevrelerde...
Cumhuriyetçi evangelistler de yine bu durumda da karlı çıkacak, İslam’a yönelik Hristiyan nefreti canlandırılırsa bunun Cumhuriyetçi oyları artıracağı çok açık.
Diğer yandan Cumhuriyetçiler zaten Obama’yı İran ve Suriye’ye karşı yumuşak tutum almakla suçluyordu. Obama’nın sert tutum almaya mecbur kalışı Cumhuriyetçi politikalara teslim olduğu görünümü yaratarak yine Cumhuriyetçi Parti’ye oy kazandıracak.
Sonuçta yaşanan olaylar her şekilde İsrail ve ABD aşırı sağcılarına yarayacak. Zaten karışık Ortadoğu daha da karışacak. Önümüzdeki günler önemli ve kötü olaylara gebe kalacak.
Bu analizden çıkacak bir soru daha var. Niçin müslüman toplumlar kendilerini zor duruma düşürecek her komplonun, her tuzağın gönüllü avı olmakta bu kadar hevesli?
Bu analizden bir de uyarı çıkar... Aynı komplocular veya başkaları, karışıklığı ve gerçekten saldırganbir filmi kullanarak Türkiye’deki –bu meselede hiç rolü olmayan masum Musevi veya Hristiyan
vatandaşlarımıza saldırılar veya kışkırtmalar örgütlemeye çalışabilir.
Hem devlet hem de toplum olarak çok dikkatli, çok tedbirli olmanın zamanı.
Libya ve Mısır’da düşülen tuzağa Türkiye düşmemeli!

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-