-

Balyoz davasındaki cezalar - Özden Örnek, Çetin Doğan İbrahim Fırtına

21 Eylül 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


1.5 yıldan fazla bir süredir devam eden 250'si tutuklu 365 sanığın yargılandığı “Balyoz” davasında beklenen karar nihayet açıklandı. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyası ifade veremediği için ayrıldı.

Özden Örnek, Çetin Doğan ve İbrahim Fırtına için ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Engin Alan, Ergin Saygun, Bilgin Balanlı'ya 18 yıl hapis cezası.

Doğan,Örnek ve Fırtına'nın ceza gerekçesi: Türkiye Cumhuriyeti İcra vekili heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 108. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 248 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve Hakan Mehmet Köktürk'ün duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Davaya Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-