-

Lana Del Rey Kimdir - Yeni Fotoğrafları - Kariyeri

18 Ağustos 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Grant, New York City'de dünyaya geldi; Lake Placid isimli kasabada büyüdü. 15 yaşındayken Connecticut'da bulunan denizcilik okulu Kent School'a girdi.Babası Rob Grant, domain yatırımcısıdır ve Lana'yı şarkıcılık kariyerine başladığı ilk yıllardan beri desteklemiştir.

Del Rey New York'taki Fordham University'de okumuştur.

Vogue dergisine verdiği bir röportajda "Hep daha melodik bir ismim olsun istemiştim...Bir süreliğine Miami'ye gitmiştim. Kübalı arkadaşlarımla uzunca bir süre İspanyolca konuştum. Lana Del Rey ismi bize deniz kenarındaki o cazibeyi çağrıştırdı. Söylerken kulağa muhteşem geliyor." demiştir.
Del Rey Kasım 2008'de Lizzy Grant takma ismiyle Kill Kill isimli ilk EP'sini çıkardı. Bu EP'nin içerisinde "Kill Kill", "Yayo" ve "Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)" isimli üç şarkı bulunmaktadır.

2010: Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant
Del Rey daha sonra Ocak 2010'da ilk albümü Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant'ı çıkardı. Albüm David Kahne tarafından prodükte edilmiş, Lizzy Grant ismiyle bağımsız bir plak şirketi tarafından piyasaya sürülmüştür. Del Rey konuyla ilgili; "David demoyu dinledikten bir gün sonra benimle çalışmak istediğini söyledi. David, pop dışında başka türlerle de ilgilenen, tam anlamıyla güvenilir bir prodüktör olarak bilinir." demiştir. Babası Rob Grant, albümün pazarlaması konusunda Lana'ya yardımcı olmuş, albümün iTunes'da bür süreliğine satışa çıkarılmasını sağlamıştır. Bunun üzerine, David Kahne'nin açıklamasına göre, Grant plak şirketinden (5 Points) albüm haklarını geri almış, bunu da albüm dağıtımı için gelebilecek olan fırsatları kaçırmamak ve önceden planlanmış bir stratejinin parçası olabileceği dedikodularından uzak durabilmek adına yapmıştır.[12]
Parça listesi:
"Kill Kill" (3:57)
"Queen of the Gas Station" (3:04)
"Oh Say Can You See" (3:40)
"Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)" (3:55)
"For K Part 2" (3:24)
"Jump" (2:51)
"Mermaid Motel" (3:59)
"Raise Me Up (Mississippi South)" (4:22)
"Pawn Shop Blues" (3:26)
"Brite Lites" (2:58)
"Put Me in a Movie" (3:13)
"Smarty" (2:49)
"Yayo" (5:45)


Lana Del Rey H&M  Lana Del Rey H&M  Lana Del Rey H&M  Lana Del Rey H&M  Lana Del Rey H&M Lana Del Rey H&M  Lana Del Rey H&M

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-