-

Hüseyin Aygün Chp'yi ikiye böldü - Hüseyin Aygün’e tepki

19 Ağustos 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

PKK tarafından kaçırılan ve serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla rahatsızlığa yol açan Hüseyin Aygün’e parti içi tepki dinmiyor. Faruk Loğoğlu ve Metin Feyzioğlu’ndan sonra Dilek Akagün Yılmaz da, “Parti yönetimi zaman geçirmeden Aygün’e gerekli uyarıyı yapmalı” dedi.

CHP’de Hüseyin Aygün’e tepki giderek büyüyor

CHP’de AYGÜN sancısı |  görsel 1
Faruk Loğoğlu ve Metin Feyzioğlu’ndan sonra Dilek Akagün Yılmaz da, “Parti yönetimi zaman geçirmeden Hüseyin Aygün’e gerekli uyarıyı yapmalı” dedi.
Haber: Refika Karabacak
Terör örgütü PKK’nın kaçırarak iki gün alıkoyduğu CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada kullandığı ifadeler yüzünden başı derde girdi. Bazı milletvekilleri terör örgütüne karşı olumlu sözler kullanan Aygün’ün uyarılmasını istedi.Yeniçağ’a konuşan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da, Hüseyin Aygün’ün açıklamalarının CHP çizgisinin dışında olduğunu söyledi. Yılmaz, “Genel Merkez’in bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz. Hüseyin Aygün’e gerekli ihtar yapılmalıdır. Bu ihtar sonuç vermez, Hüseyin Aygün konuşmalarını bu yönde devam ettirirse disiplin mekanizması çalışmalıdır. CHP’nin duruşu Hüseyin Aygün gibi değildir” diye konuştu.

“Konuşmasını yadırgadım”

Aygün’ün açıklamalarının CHP’nin geçmişten gelen kurucu felsefesine ters düştüğünü, açıklamalarının parti içinde ve tabanda huzursuzluğa yol açtığını dile getiren Yılmaz, “Bir Milletvekilinin kaçırılması nasıl kabul edilemezse Aygün’ün konuşmaları da kabul edilemez” dedi. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Hüseyin Aygün’ün öteden beri parti çizgisinin dışında bir çizgisi var. Tabi bu da bizi çok ciddi rahatsız ediyor. Bir milletvekilinin kaçırılmış olması tabii ki kabul edilemez. Ama Foça saldırısı, Şemdinli baskını yaşanmışken Hüseyin Aygün’ün terörü kınamak ve tepkisini dile getirmek yerine terör örgütünü olumlayan propagandaya alet olmasını da tasvip etmiyorum, hoş görmüyorum. Bu ülkedeki demokrasiye sahip çıkması gereken, teröre hayır demesi gereken bir milletvekilinin konuşmalarında bunu dile getirmemesini yadırgadım. Şu aşamada Hüseyin Aygün’ün partiden çıkartılması gibi bir durumunun olduğunu düşünmüyorum.”

Örgüt sempatizanı gibi

Kaçırıldıktan iki gün sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün açıklamalarına parti içinden daha önce de tepki gelmişti. CHP’nin diplomat kökenli Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Sözleri, bu milletvekilinin kendi görüşüdür. Parti görüşü değildir. Kendisi milletvekilimizdir. Sözlerinin bir ağırlığı vardır, ama söyledikleri kişisel görüşleridir” demişti. CHP PM üyesi Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ise, “PKK sempatizanı gibi açıklama yapılmaz” derken, Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Psikolojik travma sonrası yapılan bir açıklama. Ailesinden, çocuklarından uzak iki gün geçiren arkadaşımız, özgürlüğünün ilk dakikalarında bu sözleri söylemiştir. Art niyet aramamak gerekir” diyerek, ortalığı yumuşatmaya çalışmıştı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-