-

Fenerbahçe'nin yeni tranfseri Bo McCalebb kimdir?

2 Ağustos 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Fenerbahçe Ülker, yıldız oyuncu Bo McCalebb ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Geçtiğimiz hafta ABD'de bulunan basketboldan sorumlu yönetici Semih Özsoy, Bo McCalebb'in menajeriyle görüşüp anlaşmaya varırken; yıldız oyuncuyu Fenerbahçe Ülker'e gelmeye ikna etti. Siena başkanı Minucci'yle de pazarlıkları yürüten Özsoy, anlaşma sağladı.
Öte yandan Fenerbahçe Ülker'in Siena'dan kadrosuna katmak istediği bir diğer yıldız David Andersen de Real Madrid'in kendisiyle ilgilendiğini ifade etti. Fenerbahçe Ülker NBA'den kontrat teklifi bekleyen 32 yaşındaki Andersen için Siena'yla anlaşırken, yıldız pota altı oyuncusuyla anlaşmak için bekleme politikası izleme yoluna gidecek.
Fenerbahçe Ülker McCalebb ile imzaladı

Romain Sato, Mike Batiste, Barış Ermiş ve Bora Hun Paçun'u kadrosuna katan Fenerbahçe Ülker; David Andersen'in yanı sıra Banvit'ten İbrahim Yıldırım'ı da renklerine katarak kadrosunu tamamlamak istiyor.

Daha önce David Hawkins'le prensipte anlaşan sarı-lacivertli ekip, Bojan Bogdanoviç'in takımda kalması üzerine bu transferden vazgeçmişti.

BO MCCALEBB AÇIKLAMASI
Fenerbahçe, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla McCalebb transferini duyurdu.


Sarı lacivertli kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Ülker, Avrupa'nın en önde gelen oyuncularından biri olan Lester Bo McCalebb ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
1985 doğumlu, 1.83 boyundaki oyun kurucu pozisyonunda oynayan Bo McCalebb profesyonel kariyerinde sırasıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, KK Partizan ve Montepaschi Siena takımlarında oynadı. Mc Calebb, Pazrtizan ile ABA Ligi ve Sırp Ligi kupası şampiyonluğu yaşarken, aynı zamanda takımının Euroleague Final Four'a ulaşmasında büyük katkıda bulundu. Son 2 sezondur formasını giydiği Montepaschi Siena takımında her iki sezonda da şampiyonluk yaşayan McCalebb, aynı zamanda bir kez daha takımının Euroleague Final Four'a yükselmesine katkıda bulundu. Bunlarla birlikte 2011-2012 sezonunda İtalyan Ligi MVP si seçildi.
2010 yılında Makedon vatandaşlığına geçen McCalebb, Makedonya Milli Takımı ile katıldığı 2011 Avrupa Şampiyonası'nda MVP (En İyi Oyuncu) seçildi" denildi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-