-

Methenolone nedir - doping maddesi ve zararları

14 Şubat 2013 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Hap olarak piyasaya sürülen kuvvetli bir formudur. Çok düşük anrojen ve yüksek anabolik etkisi olan oldukça emin olarak kullanılan bir steroidtir. Bir başka ifadeyle, diğerlerine göre biraz daha az zararlı etkilere sahiptir. 17-alpha ve beta gruplarından olmadığı için karaciğer toksitesi azdır. Kadınlar bunu daha emin kullandıklarından, bilhassa kadın sporcular taranfından çok tutulmaktadır. Bütün steroidler gibi kuvvet ve ölçü aldırıcı nitelikleri fazladır. Steroidler ve özellikle Winstrol Depot ile çok iyi kombine olabilmektedir. Testte çıkmaması için yarışmada yapılacak testten üç hafta evvel kesilmesi lazımdır. Oysa depot etkili 100 lük iğnelerde bu süre bikaç kat daha fazladır. Normal, dozu erkekler için günlük 50-100 mg dır. Kadınlar için ise günlük doz 25-50 mg dır.


Genelde lOOmg/cc lik ampuller halindedir. Bu ilacın anabol metabolizmaya bağlı etkisi, hormonal androjen etkisinden daha fazladır. Yan etki riski ise, diğer ilaçlara nazaran daha azdır. Ani bir kuvvet ve hacim artışı görülmez. Fakat uzun bir zaman biriminde, oldukça kaliteli bir kas yapımına yardımcı olduğundan, sporcular tarafından en çok kullanılan ilaçlardan biridir. Kadınlar için de diğer ilaçlara nazaran, daha az zararlı doping ilacıdır. Çünkü diğer doping ilaçlarına reaksiyon göstermekte olan kadın vücudu ve çok hassas olan epiteliumu üzerinde zararlı bir etki göstermemektedir. Bu da kadınlarda östrojen ve aybaşı halini etkilemeden kuvvet ve gelişme sağlamaktadır. Özellikle, doping kullanma arzusunu yenemiyen, çaylak tabir edilen yeni başlıyan ve kadınlara uzmanların biraz daha toleransla önerebileceği bir ilaçtır.

Normal dozu haftada 200 mg. dir. Kadınlar için bu miktarın yarısı olan 100 mg kafi görülmektedir. İlk kullanımlarda su depolanması meydana gelir, bu yüzden özellikle yeni küre başlıyanlar, 8 haftada 6-7 kilo alabilmektedir. Bırakıldıktan sonra ise diğer ilaçlarda olduğu gibi ani kilo düşüşü yaşanmaz.

Deca-Drabolin'den daha az etkilidir. Fakat her türlü steroid ile kolayca kombine edilebilmektedir. Hemen hacim almak istiyen ilerlemiş sporcular, Primobolan'ı 250 mg Sustanon ve Dianabol ile birlikte kombine etmektedirler. Sabırlı olanlar ve yan etkiden çekinenler, haftada 200 mg Primabolan ve haftada 200-400 mg Deca-Drabolin ile de karışık kürler yapmaktadırlar. Fakat, yabancı ülkelerde, doping kulanımım düzenliyen uzmanların görüşüne göre, özellikle vücut geliştirme sporu yapanlar için en iyi neticenin Winstrol-Depot ile kombine edilerek kullanılmasından elde edildiğidir.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-