-

Öğretmen Mesut Temizkan 14 yaşındaki öğrencisini mi kaçırdı?

14 Haziran 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Adapazarı’nda bir lisede öğrenim gören A.A., 3 ay önce öğretmen Mesut Temizkan’la kaçtı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan öğretmen Temizkan, kızın ’kendi isteğimle kaçtım’ demesi üzerine serbest bırakıldı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hakkında soruşturma başlatıldı. A.A. da ailesi tarafından okuldan alındı.
Soruşturma sonunda öğretmen Mesut Temizkan il dışına tayin edildi.

HASTANEDE ORTADAN KAYBOLDU

Öğrencisini kaçıran öğretmenin yakınları tutuklandı
A.A., 2 gün önce ailesi tarafından tedavi için getirildiği Adapazarı Toyota Sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi’nde ortadan kayboldu. Aile durumu jandarmaya bildirince, hastanedeki kamera kayıtları incelendi. A.A.’nın tedavi için geldiği hastanenin bahçesinde, daha önce kendisini kaçıran öğretmen Mesut Temizkan ile buluştuğu tesbit edildi.

A.A.’nın ailesi, kızlarının yine Mesut Temizkan’la kaçtığını öğrenince sinir krizleri geçirirken, jandarma öğretmen ve kızı bulmak için çalışma başlattı. Adapazarı’nda 4 Mart tarihinde Toyota Sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi’nde yakınlarıyla birlikte tedaviye gelen, okuduğu liseden bir süre önce ailesi tarafından alınan A.A., ortadan kayboldu.

Aile durumu jandarmaya bildirince, hastanedeki kamera kayıtları incelendi. İncelemede A.A.’nın tedavi için geldiği hastanenin bahçesinde, daha önce kendisini bir kez kaçırdığı ve ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınıp serbest bırakılan Söğütlü İlçesi Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu Teknoloji dersi öğretmeni Mesut Temizkan ile buluştuğu tespit edildi.

O tarihten beri ailesinin aradığı A.A. ve öğretmen Mesut Temizkan bulunamazken, ailesi kızlarının bulunması için kadın programlarına çıktılar.


OLAY GÜNÜ ÖĞRETMENİYLE BULUŞMUŞ

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ilk tutuklamalar bugün gerçekleşti. A.A.nın hastanede kaçırıldığı sırada güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinde küçük kızın olay günü öğretmeniyle buluştuğu, bir kişinin yardımıyla kaçırıldığının görülmesi üzerine öğretmen Mesut Temizkan’ın ağabeyi Ali T., imam nikahlı yengesi Gülizar A. ile arkadaşları İsa .İ. ve Samet.T., gözaltına alındı.

Jandarmada sorgulanan 4 kişi sevk edildikleri mahkemece ’Yaşı küçük kızı cinsel istismar’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İLK SUÇTAN İDDİANAME HAZIR

Bu arada öğretmen Mesut Temizkan’ın öğrencisi A.A.yı ilk kaçırdığı olayla ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak Sakarya Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 5 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada öğretmen Mesut Temizkan’ın, ikinci kez kaçırdığı ögrencisini ilköğretim okulunda öğrenim görürken tanıdığı, ailesinin şikayeti üzerine yakalandıktan sonra genç kızın kendi isteği ile ona kaçtığını söylediği, bunun üzerine de öğretmenin serbest bırakıldığı yer alıyor.

KADIN PROGRAMINA İNCELEME

Bu arada A.A.’nın ailesi ile yakınlarının çıktıkları bir kadın programındaki iddiaları ve kızlarının hala bulunamamasını eleştirmeleri üzerine de Sakarya Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Savcılık soruşturma sürerken yapılan yayınların soruşturmayı etkilediği gerekçesiyle inceleme başlattı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-