-

Akp Hükümeti neden Nüfusu artırmak istiyor - Üç çocuk, Kürtaj politikası

1 Haziran 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bu konuda ortaya  atılan bir sürü görüş var. Bunlardan bir tanesi  4+4+4 yasasıyla asgari ücretli üç çocuğu olanlardan vergi alınmaması yasasını yan yana getirilerek, ortaya atılan,  ucuz eğitimsiz iş gücü ihtiyacının karşılanması projesi olduğu idi.

Muhalif çevreler bu insanların doğal olarak Akp seçmeni olduğunu hem de ucuz iş gücünü sağlayacağını düşünüyorlar.

Nitekim Akp'ye muhalif çevrelerin,eğitimli olması dolayısıyla hangi yasayı çıkarsanız çıkarın en az üç çocuk tavsiyesine uymayacağı hatta doğum kontrol yöntemleri ve sağlık imkanlarının karşılanması bakımından daha fazla imkanlara sahip olduğu için, Akp'nin isteklerine hizmet etmeyeceği tahmin ediliyor..

Türkiye genç ve  dinamik bir ülke ezberi  20 yıl sonra  tarih olacak. Zira Türkiye hızla  yaşlanıyor. Bu da gelecekte ciddi sorunlar çıkaracak..

Bir başka  sebepse  şu olabilir. Türkiye'de doğu ile batıda  kadın başına  düşen doğum oranı arasında üç kat fark var. Bir başka can alıcı  nokta da  Kürtlerin nüfusunun Türklerden çok daha hızla  artması.

Kürtlerin zaten  en az üç çocuk tavsiyesine ihtiyacı yok bu hali hazırda  zaten uygulanan bir şey. İktidar açıkça Türkler nüfusunu  artırmalıdır diyemeyeceğine göre  aslında üremeye teşvik etmek Türk nüfusunu harekete geçirecektir.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-