-

Süper Final Fikstürü - Biletix'in açıkladığı kura sonuçları

9 Nisan 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Süper Lig'in bitimi ile birlikte bu yıl ilk kez uygulanacak olan Süper Final başlıyor. Süper Final Fikstür çekimi öncesi Biletix yüzünden kafalar karıştırdı.


Herşey Beşiktaş'ın evinde oyanayacağı maçların biletlerini 3 maçlık avantaj paket olarak satışa sunacağını açıklamasıyla başladı. Beşiktaş'ın biletlerini satan Biletix şirketi bu kampanyayı duyururken Beşiktaş'ın evinde oynayacağı maçları tarihleriyle birlikte resmi internet sitesinde açıklaması kafaları karıştırdı. Oysa Süper Lig kuraları TFF,'ye göre henüz çekilmedi.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ilk kez uygulanacak olan play-off, kafaları karıştırmaya devam ediyor.
 
Önümüzdeki hafta sonu başlayacak ve normal sezonu ilk 4 sırada tamamlayan Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın katılacağı Süper Final'in maç tarihleri henüz belli değil. Dört ezeli rakibin birbiriyle karşılacağı ve şampiyonun belirleneceği 6 kritik haftanın fikstür çekiminin yarın 11.00'de yapılacağı TFF tarafından duyurulmuştu.

Fakat, Beşiktaş'ın resmi bilet tedarikçisi Biletix'in resmi internet sitesine girenler maç tarihlerini öğrenebiliyor



Peki bu ne anlama geliyor. Eğer bu tarihler Futbol Federasyonu'nun yarın kura ile belirleyeceği tarihlerle birebir uyarsa ne olacak. Futbol Federasyonu kura çekimini önceden belirlemiş olabilir mi?

Biletix'in yayınladığı fikstüre göre; Süper Final'in son hafta maçı Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Yani Süper Final'e ilk 2 sırada başlayacak olan ve Türkiye'de en fazla taraftarı olan 2 külüp arasında oluyor. Fenerbahçe - Galatasaray maçının son hafta oynatılmak istemesi bu açıdan bakıldığında yayıncı kuruluşun daha çok talep görmesi anlamına gelir. İşte yayıncı kuruluşun bilgisi dahilinde yada dışında şike olaylarından dolayı uğradığı zararı aza indirmek amacıyla böyle birşey planlanmış olabilir mi? Biletix'in açıkladığı maç fikstürü ile yarın çekilecek olan fikstür birbirini tutarsa ne olacak? Yada fiktür tutmazsa Biletiks'in bir anlık boşluğu ile TFF'nin bir anlık foyası meydana mı çıkmış olduğundan bu plandan vazgeçmiş mi olacak? Her 2 türlü de Futbol Federasyonu zan altında kalmış oluyor.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-