-

Gözde TV cinsel içerikli sahne yayınlamaktan ceza aldı

21 Nisan 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Televizyon Kanalların üzerinde Radyo televizyon sansür kurulu Rtürk'ün kılıcı sallanmaya devam ediyor. Rtürk her geçen gün birbirinden skandal birbirinden saçma kararlara imza atıyor. Memleketin ahlak ve namus bekçiliğine soyunan kurumun son hedefi gözde tv oldu..

Film, aile yapısı ve toplumun ahlak anlayışının yozlaşmasına neden olacak nitelikte görüldü.

Lezbiyen ilişki içeren film yayınlayan yerel kanal Gözde TV'ye RTÜK tarafından ceza uygulandı


RTÜK, yerel yayın yapan Gözde TV’ye lezbiyen ilişki içeren film yayınladığı gerekçesiyle uyarı cezası verdi. Film, aile yapısı ve toplumun ahlak anlayışının yozlaşmasına neden olacak nitelikte görüldü.


RTÜK’ün son toplantısında, Gözde TV’de, 20 Şubat gecesi 21.30’da yayınlanan film değerlendirildi. Bu konudaki RTÜK raporunda ‘’Filmde cinsel ilişkiye giren erkek ve kadın görüntülerine yer verildiği, kadının çığlıklarının duyulduğu, iki kadının koltuk üzerinde seviştiği, iki kadın ile bir erkeğin birlikte olduğu görülmektedir. Bu ilişkiler, toplumca genel kabul gören ahlak kurallarına aykırılık içermektedir’’ denildi.

RTÜK de ‘’Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” hükmüne aykırılık nedeniyle uyarı cezası verdi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-