-

Doberman cinsi köpeklerin özellikleri - hakkında uydurulan efsaneler

10 Nisan 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Efsane No:1 ) Doberman cinsi köpeklerin belli bir yaştan sonra beyni büyümeye başlar,bu nedenle ameliyat edilmesi gerekir;aksi halde sahibini bile tanımaz,çok ölümcül olur,sahibini yer(!)

Bu duruma sebep olan bir hastalık Cervical Vertebral Insability/Malarticulation gibi isimlerle bilinmekle birlikte genel olarak Wobbler Sendromu olarak isimlendirilmektedir.

Wobbler Sendromu denilen rahatsızlık;boyun omurlarının omuriliği sıkıştırması sonucu oluşur.Tam olarak yerleşemeyen alt boyun omurları omuriliği baskılar ve vücuttaki uzuvları çalışamaz hale getirir.Arka bacakların birinde görülmeye başlayan bu rahatsızlık zamanla tüm uzuvlara yayılır.Hastalığın son evrelerinde tüm vücudu saran bilinçdışı kasılmalar görülür.

İşte efsane tam bu noktada devreye girer.Omurların omuriliği sıkıştırmasından ötürü yaşanan bu sendrom ve hasta köpeğin şuursuzca yaptığı davranışlar halk arasında yaygınca bilinen-anlatılan "Kafatası küçük kalıyor,beyni ise büyümeye devam ediyor" söylentisini oluşturur.

Bu hastalığın Doberman ırkı ile bile anılması ise Doberman'larda görülme sıklığı ile alakalıdır.(Great Dane ırkında görülme olasılığıda fazladır)

Ancak aynı şekilde olmamasına karşın Boxer,Bull Mastiff,St.Bernard,Labrador Retriever,German Shepherd,Dalmaçyalı,Samoyed ırklarında da benzer sendromlar görülebilir.

Bu tip söylentilerin ne çeşit bir hayal ürünü olduğunu anlamak güç.Ancak önemli olan gerçek hayvanseverlerin;küçük dostlarımızın yaşamı,gelişmesi,hastalıklarıyla aynı insan yaşantısını,gelişimi ve hastalıklarıyla olduğu gibi ilgilenmesi ve doğrularla yanlışları ayırt etmeyi arzu etmek istemesidir.


En çok bilinen köpek türlerinden biriside dobermandır. Doberman sıklıkla beslenmektedir bunun nedeni ise dobermanın bazı özellikleridir. Bu yazımızda sizlere dobermanların özellikleri hakkında bilgi vereceğiz.
İnsan koruması için geliştirilmiş köpek olarak Doberman dünyada tektir. Bu güzel, yüksek enerjili, zeki köpek insanlardan oluşan ailesini, kendisini eğiten ve her gün besleyen kişiyle arasında çok özel bir bağ kurar. Bir Doberman öğretmeni ile yaşar ve kendi hayatı pahasına onu korur.
Onlar harika birer aile köpekleridir. Kendilerini beraber yaşadığı aile bireylerine adar ve diğer hiç kimse için çalışmaktan mutlu olmazlar. Dobermanla kurulan ortaklık hayat boyu güçlü ve sarsılmaz olacaktır.
Bir dobermanın karakterini iyi anlamak, onun kolay ve çabuk yoldan eğitilmesini sağlayacaktır. Hafife alınmamalıdır; onlar tüm dünyada, “insan beynine sahip köpekler” olarak tanınırlar.Her işe yatkındırlar; itaatkarlık, polis köpekliği, arama ve kurtarma, uyuşturucu tespiti, kişisel koruma, iz sürme, terapi işlerinde kullanılan çok yönlü bir türdür.
Bu yönüyle de iyi eğitilmiş bir Doberman, sizin için olduğu kadar toplum için de bir kazançtır.
Bu güvenilir, sadık, korkusuz, soylu arkadaş her zaman sizin için istekli olacak ve size cevap 


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-