-

yıldız futbolcusu Sabri Sarıoğlu Fenerbahçe maçında olmayacak

16 Mart 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Süper Lig'de bu sezon ilk kez uygulanacak olan Play-Off sistemi öncesi son kozlar Kadıköy'de paylaşılacak... 

Galatasaray Sabri siz oynayacak! 
Fenerbahçe 9 puan geride ve lider Galatasaray ile olan farkı 6'ya düşürmek, play-off dolayısıyla da 3'ü düşürmenin hedefinde. Galatasaray ise rahat geleceği Kadıköy'den avantajını korumanın hesaplarını yapıyor... 

FENERBAHÇE İÇ, GALATASARAY DIŞ SAHA PERFORMANSINA GÜVENİYOR 

Derbi öncesi Fenerbahçe, 2 yılı aşkın bir süredir Kadıköy'de toplam 37 lig maçı kaybetmeme ünvanını elinde bulunduruyor. Galatasaray da bu sezon deplasmanlarda en çok puan toplayan takım olma özelliğiyle dikkati çekiyor. Ligde sahasında en son 2009-2010 sezonunda Bursaspor'a yenilen Fenerbahçe, bu sezon iç saha maçlarında topladığı 38 puanla, kendisiyle iç saha performansında aynı puana sahip Galatasaray'ın averajla önünde yer alarak ilk sırada bulunuyor. Şampiyonluk mücadelesinde Galatasaray, bu sezon dış saha maçları puan cetvelinde 31 puanla ilk sırada yer alırken, sarı-lacivertliler 22 puanda kaldı. 

FENERBAHÇE'NİN SİLAHLARI ALEX, STOCH VE SOW 

GALATASARAY, MELO, SELÇUK VE NECATİ'YE GÜVENİYOR 

Derbide ezeli rakiplerin gol yollarında birbirlerine karşı kozları Stoch, Sow ve Alex ile Necati Ateş, Melo ve Selçuk İnan olacak. 2011-2012 sezonunda iç saha performansını rekorlara taşıyan Fenerbahçe'nin ezeli rakibine karşı, Kadıköy'deki kozları, iç saha maçlarında en çok gol atan futbolcular Stoch ve Alex. Ligin ikinci yarısına güzel bir başlangıç yapan Stoch, iç sahada 8 kez rakip fileleri havalandırırken, kaptan Alex de Kadıköy'de 6 gole imzasını attı. İç saha maçlarında toplam 34 gol kaydeden sarı-lacivertli ekipte, Bienvenu ve Cristian'ın 4'er, Dia ve Emre Belözoğlu'nun 3'er, Sow ve Mehmet Topuz'un 2'şer, Gökhan Gönül ve Yobo'nun da 1'er golü bulunuyor. 

Süper Lig'de deplasmanların en çok puan toplayan takımı olan Galatasaray'ın, dış sahada oynayacağı maçta Fenerbahçe'ye karşı en büyük kozu ise Necati Ateş, Melo ve Selçuk İnan. Sarı-kırmızılı ekibe ara transfer döneminde katılan Necati, henüz 3 deplasman maçı oynamasına rağmen attığı 5 golle adeta takımını taşıyan isim olurken, Selçuk İnan deplasman mücadelelerinde 4 golle Necati'nin arkasından ikinci sırada geliyor. Rakip sahalarda toplam 25 gol atan Galatasaray'da, Baros ve Elmander 3'er, takımdan ayrılan Kazım Kazım 2, Melo, Eboue, Ceyhun Gülselam, Semih Kaya, Sercan Yıldırım, Ujfalusi ve Aydın Yılmaz'ın da 1'er golü bulunuyor. 

2 TAKIMDA DA SAKATLIK SORUNU YOK 

Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisi öncesi, bir süredir takımdan ayrı olan Sezer Öztürk dışında sakat futbolcu bulunmuyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafif sorunu olan Yobo'nun da takımla çalışmalara başlamasıyla, ezeli rakipleri önünde ideal 11'ini sahaya sürebilecek. Galatasaray'da hafta içinde gribal enfeksiyona yakalanan Selçuk iyileşti. Yekta da sakatlıktan kurtuldu ama kadroya girebilecek kapasiteye ulaşmadı. 

CANER ERKİN CEZALI, 3 OYUNCU SINIRDA 

Derbi maç öncesi Fenerbahçe'de Caner Erkin cezalı durumda bulunurken, 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında. 

Ligin 28. haftasındaki Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç ceza alan Caner, Galatasaray derbisinde de kadroda yer almayarak cezasını tamamlayacak. 

Ligde 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam, derbide forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda 32. haftadaki Bursaspor maçında cezalı duruma düşecek. 

EMRE 200. LİG MAÇINA ÇIKACAK 

Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de eski takımı Galatasaray ile oynayacakları derbide 200. lig maçına çıkacak. 

Ligdeki 100. maçına 2000-2001 sezonunda Galatasaray formasıyla çıkan sarı-lacivertli futbolcu, 200. maçını ise Fenerbahçe formasıyla oynayacak. Sarı-kırmızılı formayla A takım seviyesinde 1996-1997 sezonundan 2000-2001 sezonuna kadar toplam 102 lig maçına çıkan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de ise 4. sezonunda şimdiye kadar 97 lig maçında forma giydi.

YILDIRIM, İLK KEZ KADIKÖY'DE GALATASARAY DERBİSİ KAÇIRACAK 

Futbolda yürütülen şike ve teşvik soruşturması kapsamında halen tutuklu bulunan Azız Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanı sıfatıyla ilk kez Kadıköy'deki bir Galatasaray derbisini statta izleyemeyecek. Başkan Yıldırım, buruk bir derbi akşamı geçirecek. 

MUHTEMEL 11'LER 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman'ın, derbide Galatasaray karşısında sahaya sürmesi beklenen olası 11 şöyle: 

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu, Stoch, Alex, Sow. 

Fatih Terim'in sahaya sürmesi beklenen 11 ise şöyle: 

Muslera, Eboue, Semih,ujfaluji, Hakan, Melo, Selçuk, Engin, Emre, Necati, Elmander

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-