-

Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler kimdir - neden bulunamıyorlar

15 Mart 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir gazetecinin, ''Suriye'ye giden iki Türk gazeteciden dört gündür haber alınamıyor, size ulaşan son bilgiler nedir?'' şeklindeki sorusu üzerine Davutoğlu, bu haberkendilerine ulaşır ulaşmaz yoğun bir çaba içerisine girdiklerini belirtti.
-Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler-
Gerek Suriye yönetimi gerek ilgili taraflar nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
''Tabii bu tür durumlarda saygı gösterilmesi gereken husus; gazetecilerin, basın mensuplarınıngüvenliğidir. Olağanüstü şartlarda görev yapan basın mensupları bazı risklerle karşılaşabilirler, ama kim nerede olursa olsun basın mensuplarının görevlerini yaparken onların güvenliğininteminat altına alınması lazım. Son dönemde Suriye'de uluslararası basından da hepimizi üzen kayıplar oldu. Bu Suriye'deki durumun ne kadar ciddi bir noktaya geldiğini gösteriyor. Bizim basın mensuplarımız için de her türlü girişimi yaparak sağ salim dönüşleri için yoğun çaba sarf ediyoruz. Onların ülkemize sağ ve salim dönmelerini temenni ediyoruz.''
Davutoğlu, başka bir gazetecinin, "Irak'ta 24 Türk işçinin kayıp olduğunu" hatırlatması üzerine, bu konuda kendilerine detaylı bir haberin ulaşmadığını bildirdi.
-Suriye'ye seyahat konusunda ''dikkatli olun'' uyarısı-
''Ülkemizin dışarıda aktiviteleri arttıkça bu tür olaylarla karşılaşılıyor'' diyen Davutoğlu, ''En son Afganistan'da kaçırılan bir işçimizi biliyorsunuz. Geçen hafta kurtarmıştık. Nerede olursa olsun bütün vatandaşlarımızı takip etme gücümüz ve irademiz vardır. Bu konuda bütün çabalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle Suriye'de son günlerde yaşadığımız gelişmeler sonucundavatandaşlarımızın Suriye seyahatleri konusunda son derece dikkatli olmalarını özellikle rica ediyoruz'' diye konuştu.
Gazetecilerin, Rus yetkililerin, Rusya'nın Esad rejimine yardımcı olmayacağına dair açıklamalar yaptığı yönündeki bir sorusu üzerine Davutoğlu, bu yönde bir açıklamanın kendisine ulaşmadığını bildirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin ve Medvedev'le görüşmeleri olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-