-

Seksüel yönelimin beyin tomografisi ile incelenmesi

15 Mart 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Stockholm Karolinska Enstütüsünden Ivanca Savic, Homosexüel ve Heterosexülel erkek ve kadınlarınlardan oluşan bir denek gurubunun beyinlerinin, çeşitli kokulara karşı farklı bölgelerinin aktif hale geçtiğini, beyin tomografisi çekerek ortaya çıkarmıştır .
Her guruptan 12 kişinin katıldığı araştırmaya katılan tüm guruplara MR çekimi esnasında, erkelerinin koltuk altı terinde bulunan Testosteron-Derivat AND ve bayan idrarındada bulunan östrojen benzeri ESTkokusu koklatılmıştır. Araştırma sonunda ilginç sonuçlar ortaya çıkarmıştır.
***
  • AND koku molekülleri, heterosexüel kadın ile homosexüel erkeğin beyninin hypotalamus denen kısmını aktif hale getirmiştir. Araştırmacılar bu kısımın, beyinde sexüel yönelimi kontrol ettiğini tahmin ediyor. Heterosexül erkekde ise sadece beynin koku alma ile ilgili kısımı reaksiyon vermiştir.
  • EST koku molekülleri ise, heterosexüel erkek ile homosexüel kadında beyninin hypotalamusun ön kısmını aktiv hale geritirken, heterosexüel kadın ile homosexüel erkekde sadece koku almakla ilgili kısımı aktif hale gelimiştir.
Sonuç:
  • Erkek kokusu AND, heterosexüel kadın ile homosexüel erkeği baştan çıkartıyor. (AND hetorosexüel erkeleri cinsel yönden uyarmıyor.)
  • Kadın kokusu EST,  heterosexüel erkek ile homosexüel kadını baştan çıkartıyor. (EST hetorosexüel kadını cinsel yönden uyarmıyor.)
ilk yayınlanma tarihi :2. März 2010 15:54
++++++++++++++++++++++++
Dipl. Biologe Mehmet Saltürk
Institute for Genetics
University of Cologne
++++++++++++++++++++++++
Orijinal makale
PET and MRI show differences in cerebral asymmetry and functional connectivity between homo- and heterosexual subjects
kozmopolitaydinlar.wordpress.com

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-